24.1.2024
Škoda-vuosi 2024 tarjoilee monta tapahtumaa Ajankohtaista & Uutta

Viime vuoden tavoin vuosi 2024 sisältää monia tapahtumia, joissa Škoda on vahvasti mukana yhteistyökumppanina. Vuoteen mahtuu jo tuttuun tapaan rallia, jääkiekkoa ja pyöräilyä sekä uusimpana lajina myös tuulen voimalla ajamista. Tervetuloa mukaan!

Teksti Sari Okko, Kuvat Esko Tuomisto, Merita Mäkinen, Suomen Jääkiekkoliitto

Luvassa vauhdikas ja jännittävä rallivuosi

Škoda on tuttu näky vauhdikkailta rallitaipaleilta yhteistyökumppanina ja virallisena automerkkinä. Niin on tänäkin vuonna, kun Škoda Motorsportin Suomen rallikausi starttaa Arctic Lapland Rallysta eli tuttavallisemmin Tunturirallista 2.-3.2.2024. Luvassa on jälleen lumisia sekä vauhdikkaita seikkailuja tuntureiden katveessa ja Lapin luonnon armoilla.

Škodalla on lajista voitokkaat perinteet, sillä seitsemästä edellisestä rallin SM-sarjan SM1-luokan mestaruudesta Škodilla on voitettu seitsemän mestaruutta. Tänä vuonna Škoda Fabia RS Rally2-autoilla mestaruutta lähtevät puolustamaan SM1-luokan hallitseva suomenmestaripari Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki sekä SM1-luokan viime vuoden pronssimitalisti Lauri Joona yhdessä Janni Hussin kanssa.

Yksi vuoden 2024 rallikauden kohokohdista on maailman nopeimpana rallina tunnettu Suomen MM-ralli eli Secto Rally Finland, joka ajetaan tuttuun tapaan Jyväskylän ja Keski-Suomen sorateillä 1.-4.8.2024. Suurista nopeuksista, vaihtelevista erikoiskokeista, hyppyreistä ja haastavuudesta kiitettyä Suomen MM-rallia on ajettu jo vuodesta 1951. Viime vuonna kisoissa vieraili ennätykselliset 267 000 rallikävijää, ja tv-lähetysten kautta katsojamäärä ylsi peräti 47 miljoonaan 44 maassa.

Škoda näkyy niin Tunturirallissa kuin Secto Rallyssa kisojen virallisena automerkkinä monin tavoin niin erikoiskokeilla, huoltoparkissa, varikolla, tapahtumatorilla kuin kaupunkikuvassa. Lisäksi kisaorganisaatioiden käytössä on Škodan toimittamia autoja.

Yhteistyö Leijonien kanssa vahvistuu

Vuonna 2024 Škoda tukee entistäkin vahvemmin suomalaista jääkiekkoa Suomen Jääkiekkoliiton ja Leijonien pääyhteistyökumppanina. Yhteistyö koskee miesten A-maajoukkuetta, nuorten maajoukkueita ja naisten maajoukkuetta.

Tänä vuonna Škoda on myös Suomessa pelattavien 2024 Jääkiekon U18 MM-kisojen pääyhteistyökumppani. Pikkuleijonien eli alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat pelataan 25.4.-5.5. Espoon Metro Areenalla ja Vantaan Tikkurila Areenalla. Škoda näkyy näissäkin kisoissa monin tavoin, kuten kaukaloissa ja kaukaloiden laidoilla. Lisäksi kisaorganisaation käytössä on kisavärein teipattuja Škoda Enyaq -täyssähköautoja.

Suomen Jääkiekkoliittoa ja Škodaa yhdistää nuorten liikkumisen ja unelmien edistäminen. 2024 Jääkiekon U18 MM-kisoissa Škoda mahdollistaa uusia elämyksiä joukolle jääkiekkoilevia lapsia ja nuoria, kun he pääsevät saattamaan joukkueen pelaajat juhlavasti jäälle ennen pelien alkua – Jääkiekkoliiton Kunnioita Peliä -arvojen ja reilun pelin hengessä.

Jääkiekon MM-kisoilla ja Škodalla on yli 30 vuotta yhtäjaksoisesti kestänyt yhteistyökumppanuus. Tämän myötä Škodalla onkin hallussaan urheilulajien maailmanmestaruuskisojen historian pisimpään jatkuneen virallisen pääsponsorin maailmanennätys. Vuoden 2024 Jääkiekon MM-kisat pelataan 10.-26.5. Škodan kotimaassa Tšekin tasavallassa, Prahan ja Ostravan kaupungeissa.

Hyvän mielen pyöräkilometrejä Järvi-Suomessa

Kun noin 2 500 pyöräilijää polkaisi viime vuonna vauhtiin viidellä eri matkalla kahden päivän aikana, ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Tänä vuonna vuorossa on jo neljäs Saimaa Cycle Tour, joka poljetaan maailman kauneimmissa järvimaisemissa 28.-29.6.2024.

Tässä tapahtumassa ei ajeta kilpaa, vaan nautitaan kesäyön taianomaisesta valosta ja tunnelmasta sekä kilometreistä. Maalissa jokainen on voittaja saadessaan kaulaansa mitalin. Tapahtumaan osallistuu pyöräilijöitä ympäri maailmaa.

Škoda toimii jälleen tapahtuman pääyhteistyökumppanina, jota ei voi olla huomaamatta Imatran tapahtumatorilla, katukuvassa ja pyöräilyreiteillä. Viime vuoden tavoin Škoda Enyaq -täyssähköautot turvaavat pyöräilijöiden matkaa etuautoina, toimivat huoltoautoina ja kuljettavat organisaation henkilöstöä.

Tänä vuonna ajetaan myös tuulen voimalla

Suomi järjestää kansainväliset purjehduksen Europe Class MM-kisat Hangossa 23.7.-3.8.2024. Kovatasoisen purjehduskilpailun järjestelyistä vastaavat Hangö Segelförening (HSF) ja Suomen E-jollaliitto. Pääyhteistyökumppanina mukana on Škoda Suomi.

Europe Class -maailmanmestaruudesta kisataan noin kahden viikon ajan. Kyseessä on kansainvälisesti arvostettu kevytveneluokka, jossa purjehditaan niin juniori-, seniori- kuin masters-tasolla. Hankoon on odotettavissa kaupungin 150-vuotisjuhlien kunniaksi jopa 150 purjehtijaa yli kymmenestä maasta.

Suomessa on tällä hetkellä noin 40 aktiivisesti kilpailevaa E-jollapurjehtijaa ikäluokassa 15-50 vuotta. Monet suomalaiset huippupurjehtijat, kuten Sari Multala, Thomas Johansson, Kaarle Tapper ja Oskari Muhonen ovat aloittaneet uransa tässä teknisesti vaativassa luokassa.

Purjehdukseen yhdistyy arvoja kuten lähes päästötön ja äänetön liikkuminen, vastuullisuus sekä ympäristön kunnioittaminen. Myös Škoda Auto on sitoutunut liiketoimintansa ympäristövaikutusten minimoimiseen. MM-kisojen aikana kisaorganisaation käytössä on täyssähköisiä Škoda Enyaq -katumaastureita, jotka eivät tuota lainkaan paikallisia päästöjä ja jotka toimitetaan asiakkaille jo nyt hiilineutraalisti.

Kumppanuuteen sisältyy myös Škodan tahtotila tukea nuoria heidän harrastuksissaan, mikä on ollut tärkeä tavoite jo pitkään myös muissa lajeissa, kuten rallissa, jääkiekossa ja pyöräilyssä.

Tervetuloa mukaan Škoda-tapahtumiin 2024!

Lue lisää

Paluu Škoda-kesään 2023 – hetkiä, joista syntyi tarinoita

Ajankohtaista & Uutta

Tuulen viemät lapset, junnut ja aikuiset – mukana myös Škoda

Ajankohtaista & Uutta

Škoda-vuosi 2023 oli täynnä huikeita tapahtumia

Ajankohtaista & Uutta