13.11.2023
Škodat nyt nopeaan toimitukseen Ajankohtaista & Uutta

Vaikka autojen toimitusajat ovat puhuttaneet jo pitkään, tilanne on kehittynyt hyvään suuntaan. Lähes jokaista Škoda-mallia on saatavissa tehtaalta nyt vain muutamassa kuukaudessa ja monia yksilöitä myös nopeaan toimitukseen vielä tämän vuoden aikana.

Teksti Sari Okko, Kuvat Škoda Auto

Viime vuosien markkinatilanteen jatkuvat muutokset ovat vaikuttaneet uusien autojen toimitusaikoihin. Tämä paljon puhuttanut tilanne johtui koronavuosien aikana syntyneestä ja Ukrainan sodan syventämästä maailmanlaajuisesta puolijohdepulasta sekä tarvittavien raaka-aineiden ja materiaalien saatavuusongelmista.

”Nyt on tarjolla hyviä uutisia: kehitys on edennyt toivottuun suuntaan. Kun tilannetta verrataan vuosi taaksepäin, voidaan sanoa, että autojen toimitusajat ovat vähintäänkin puolittuneet”, Helkama-Auton myynnistä, kentästä ja Business Managementistä vastaava johtaja Petri Raitala sanoo.

”Jos marraskuussa 2022 toimitusajat olivat jopa 10-12 kuukautta, nyt ne ovat enää noin 2-5 kuukautta. Valtaosan tänään tilatuista autoista saa ajoon jo 2-3 kuukaudessa. Olemme erittäin hyvässä tilanteessa.”

Parin-kolmen kuukauden toimitusaika koskee malleja Kodiaq, Karoq, Kamiq, Scala ja Superb sekä osaa Octavia-malleja. Hieman pidempi toimitusaika puolestaan koskee malleja Enyaq ja Fabia sekä osaa Octavia-malleja.

”Kaikkia automalleja saa myös nopeaan toimitukseen, mikä tarkoittaa sitä, että uuden auton voi saada ajoon vielä tänä vuonna”, Raitala vahvistaa.

"Valtaosan tänään tilatuista autoista saa ajoon jo muutamassa kuukaudessa", Petri Raitala kertoo.

Octavia Combi iV on taas saatavilla

Ladattava Škoda Octavia Combi iV -hybridimalli on taas saatavilla. Tämänkin suosikkimallin saa tehdastilauksena vain muutamassa kuukaudessa tai jopa nopeaan toimitukseen.

Lue lisää ja tutustu hinnastoon

Ladattava Octavia Combi iV -hybridimalli mahdollistaa myös hiljaisen ja päästöttömän ajon pelkällä sähköllä.

Enyaq 2024 – tutustu uusiin ominaisuuksiin

Enyaqin vuosimalli 2024 tuo tullessaan pidemmän toimintamatkan, enemmän tehoa sekä lyhyemmät pika- ja suurteholatausajat. Uudistuksen myötä aiempien Enyaq 80- ja Enyaq 80x -mallien tilalle tulevat uudet mallit Enyaq 85 ja Enyaq 85x. Vastaavat nimimuutokset koskevat myös Enyaq Coupé -mallia. Parhaimmillaan ajoakun DC-lataus (10-80 %) vie vain alle 30 minuuttia, ja mukana tulee myös ajoakkua pika- ja suurteholatausta varten valmisteleva esilämmitystoiminto.

Lue lisää ja tutustu hinnastoon

Enyaqin vuosimallin 2024 muutoksia ovat mm. pidempi toimintamatka, suurempi maksimiteho sekä nopeampi pika- ja suurteholataus.

Hyödynnä lisäetu marraskuun 2023 aikana

Škoda Octavia-, Superb-, Karoq- tai Kodiaq-mallin ostaja saa talvirenkaat kevytmetallivanteilla ja kolmen vuoden Škoda Huolenpitosopimuksen (36 kk/ajosuorite 15 000 km vuodessa) kiinteään etuhintaan 590 euroa. Etu mallista riippuen on jopa 5 082 euroa. Etu on voimassa 30.11.2023 saakka ja hyödynnettävissä ainoastaan uusiin kauppasopimuksiin.

Lue lisää: Nauti huolettomista seikkailuista

Lue lisää ajankohtaisista eduista

Lue myös

Valitse ladattava hybridi – Octavia Combi iV

Ajankohtaista & Uutta

Enyaq 2024 – lisää tehoa ja pidempi toimintamatka

Ajankohtaista & Uutta

Uusi Škoda Superb: tilaa, mukavuutta ja valinnan vapautta

Ajankohtaista & Uutta