8.11.2023
Valitse ladattava hybridi – Octavia Combi iV Ajankohtaista & Uutta

Suosikkimalli Octavia Combi iV on taas saatavilla. Tänään tilatun auton voi saada ajoon jo alkuvuodesta 2024. Lisäksi monia yksilöitä löytyy myös nopeaan toimitukseen. Tutustu Octavia Combi iV -mallistoon ja hinnastoon.

Teksti Sari Okko, Kuvat Esko Tuomisto ja Škoda Auto

Autojen toimitusajat ovat puhuttaneet jo jonkin aikaa markkinatilanteen jatkuvassa muutoksessa. Tilanne on johtunut koronavuosien aikana syntyneestä ja Ukrainan sodan syventämästä maailmalaajuisesta puolijohdepulasta sekä tarvittavien raaka-aineiden ja materiaalien saatavuusongelmista.

”Hyvä uutinen tänä päivänä on se, että tilanne on kehittynyt hyvään suuntaan. Esimerkiksi ladattavia Octavia Combi iV -hybridimalleja saa jälleen tehdastilauksena vain muutamassa kuukaudessa tai jopa nopeaan toimitukseen”, Helkama-Auton myynnistä, kentästä ja Business Managementistä vastaava johtaja Petri Raitala sanoo.

Suomalaisten suosikkiautona Octavia on ollut useana vuonna Suomen myydyin auto. Tälläkin hetkellä Suomen teillä liikkuu yli 90 000 Octaviaa.

Hyvä uutisia talviajoon Octavia Combi iV:llä

Octavia Combi iV nappasi Tekniikan Maailma -lehden laajassa talvivertailussa voiton vuonna 2021, jolloin kilvoiteltiin ladattavien hybridien kuninkuudesta. Testeissä vertailtiin ajoa maantiellä, hallittavuutta, etenemiskykyä, jarruja, hybridijärjestelmän toimintaa kylmässä, lämmityslaitteita, valoja sekä talvivarusteiden käytettävyyttä.

Testiraati vakuuttui Octavia Combi iV:n vahvuuksista talviajoissa, joten maantieajosta Škodalle napsahtikin kymppi. Toinen kymppi tuli erikoiskokeesta lumiradalla ja väistökokeesta. Octavia Combi iV todettiin myös mukavan lämpimäksi talviautoksi: istuimien lämpö jakautuu tasaisesti, ulkopeilit lämpenevät tehokkaasti, ja automallista löytyy vakiona niin tuulilasin kuin ohjauspyöränkin lämmitys.

Kun vertailtiin ladattavien hybridien valoja ja näkemistä, Octavia Combi iV sai ainoana automallina kiitettävän arvosanan kokonaisuutena. Erityistä ihailua herättivät kaukovalot lumikelillä. Kokonaisarvostelussa Octavia Combi iV sai täydet viisi tähteä.

Octavia Combi iV nappasi voiton Tekniikan Maailma 4/2021 -lehden laajassa talvivertailussa.

5 hyvää syytä valita Octavia Combi iV

1. Liiku päästöttömästi kaupungissa. WLTP-testimenetelmän mukainen toimintamatka pelkällä sähköllä on jopa 65 kilometriä. Näillä kilometreillä paikallisia päästöjä ei synny lainkaan.

2. Lähde pitkille taipaleille rauhallisin mielin. Pidemmillä matkoilla taival taittuu myös 1.4 TSI -bensiinimoottorilla. Auton järjestelmän maksimiyhteisteho on 150 kW (204 hv). Ajomukavuuden viimeistelee 6-vaihteinen DSG-automaattivaihteisto.

3. Lataa helposti. Lataamiseen on tarjolla useita vaihtoehtoja kotona, työpaikalla, ostoskeskuksissa tai muissa julkisissa latauspisteissä vaihtovirralla (AC). Myös kotiin voi hankkia mahdollisuuksien mukaan latausaseman. Latausjohdoille on kätevä säilytyspaikka tavaratilassa.

4. Runsaasti tilaa koko perheelle. Farmarimallisen Octavia Combi iV:n tavaratila on perustilavuudeltaan 490-litrainen. Suuresta tavaratilasta huolimatta myös etu- ja takamatkustajat pääsevät nauttimaan miellyttävän väljistä tiloista.

Tiesitkö tätä Octaviasta?

  • Škoda Auto valmisti vuosina 1959–1971 yli 280 000 Octaviaa.
  • Vuonna 1996 käynnistyi nykyajan ensimmäisen sukupolven Octavian tuotanto Tšekin tasavallan Mladá Boleslavissa.
  • Nykyajan Octavioita on valmistettu neljässä sukupolvessa ja 25 vuodessa yhteensä yli seitsemän miljoonaa kappaletta.
  • Helkama-Auto Oy on maahantuonut Suomeen yli 250 000 Octaviaa jo vuodesta 1947 alkaen.
  • Octavia on ollut useana vuonna Suomen myydyin henkilöauto. Suomen teillä liikkuu tälläkin hetkellä yli 90 000 Octaviaa.

Lue myös

Uusi Škoda Superb: tilaa, mukavuutta ja valinnan vapautta

Ajankohtaista & Uutta

Tuulen viemät lapset, junnut ja aikuiset – mukana myös Škoda

Ajankohtaista & Uutta

”Ensivaikutelma oli WAU isoin kirjaimin”

Ajankohtaista & Uutta