27.11.2023
Smart Dials: nerokas ratkaisu eri toimintojen käyttöön Ajankohtaista & Uutta

Uusien Kodiaq- ja Superb-mallien innovatiivisiin uutuuksiin lukeutuu Škoda Smart Dials: kierrettävät ja painettavat säätimet digitaalisilla näytöillä. Lue, mitä kaikkea ne tarjoavat autoilijalle.

Teksti ja kuvat Škoda Auto

Smart Dials -ratkaisu tarkoittaa tietoviihdenäytön alapuolelle sijoitettuja kolmea kierrettävää ja painettavaa säädintä digitaalisilla näytöillä. Säätimien avulla pääsee nopeasti ja helposti auton moniin toimintoihin.

"Pyrimme aina luomaan kuljettajalle intuitiivisen ympäristön. Tämän takia emme ole luopuneet kokonaan kierrettävistä ja painettavista säätimistä", sisustussuunnittelusta vastaava johtaja Peter Olah kertoo. Uuden Superbin ja uuden Kodiaqin Smart Dials -säätimissä yhdistyvät fyysiset ja digitaaliset säätimet parhaalla mahdollisella tavalla.

Tietoviihdenäytön ja keskikonsolin väliin on sijoitettu kolme monitoimista, tuntopalautteen antavaa Smart Dials -säädintä, joita käytetään kiertämällä ja painamalla. Jokaisessa säätimessä on halkaisijaltaan 32-millimetrinen digitaalinen näyttö, joka näyttää aktiivisena olevan toiminnon. Keskisäädin toimii myös painikkeena: painamalla sitä pitkään käyttäjä voi vaihtaa toimintojen välillä, joita hän ohjaa kiertämällä.

Sisustussuunnittelusta vastaava johtaja Peter Olah, Škoda Auto

Näkymä uuden Superbin sisätilaan.

Näkymä uuden Kodiaqin sisätilaan.

Kahdella ulommalla Smart Dials -säätimellä säädetään kuljettajan ja etumatkustajan puolen ilmastointialueen lämpötilaa sekä istuinlämmityksen ja istuintuuletuksen (jos varusteena) tehoa. Säätimien digitaalinen näyttö kertoo aktiivisena olevan toiminnon.

Keskimmäisellä Smart Dials -säätimellä voidaan käyttää neljää eri toimintoa yhteensä kuudesta, kuten tietoviihdejärjestelmän äänenvoimakkuutta, lämmityslaitteen puhaltimen tehoa ja ilmansuuntausta, Smart-ilmastointia, ajoasetuksen valintaa ja navigoinnin kartan zoomausta. Keskimmäisen säätimen toiminnot konfiguroidaan tietoviihdejärjestelmän valikosta, ja haluttu toiminto valitaan pitämällä säädintä painettuna.

Smart Dials -säätimien väliin sijoitetuilla neljällä painikkeella voi käyttää suurinta puhallustehoa tuulilasille, takalasin lämmitystä, ilman sisäkiertoa sekä automaatti-ilmastoinnin kytkentää päälle ja pois päältä.

Uuden Kodiaqin kierrettävät ja painettavat Škoda Smart Dials -säätimet digitaalisilla näytöillä.

Lue myös nämä

Uusi Škoda Superb: tilaa, mukavuutta ja valinnan vapautta

Ajankohtaista & Uutta

Uusi Škoda Kodiaq on esitelty – katso video ja lue lisää!

Ajankohtaista & Uutta

Škoda Huolenpitosopimus – jatkot jopa 7 vuodeksi

Škoda Palvelee