26.3.2024
Superb & Kodiaq Tour 2024 starttasi vauhdilla – tässä tunnelmat Ajankohtaista & Uutta

Tätä on odotettu -tunne oli päällimmäisenä, kun uuden Superbin ja uuden Kodiaqin kolmen viikon Suomen kiertue pääsi vauhtiin 25.3.2024. Ensimmäiset uutuuksista kiinnostuneet olivat paikalla heti aamusta, kun ovet avautuivat. Näin autoja kommentoitiin tuoreeltaan.

Teksti Sari Okko, Kuvat Esko Tuomisto

Superb & Kodiaq Tour 2024 lähti liikkeelle samaan aikaan kahdelle reitille: toinen Espoosta ja toinen Porista. Molemmat kiertueet ovat matkalla kolmen viikon ajan päätyen noin 30 paikkakunnan kautta Helsinkiin ja Jyväskylään 16.-17.4.2024. Kiertueella on mahdollisuus myös jo päästä tilaamaan uutuusmalleja.

Kiertueaikataulut löydät tästä linkistä: Katso Superb & Kodiaq Tour 2024 -aikataulu

Superb-mies Pasi Ryynänen viihtyi kiertueen avajaisissa Helkama-Auto Olarissa pitkään. "Erityisesti kiinnostaa nyt ladattava hybridi."

”Ei ole Superbin voittanutta”

Espoolainen Pasi Ryynänen oli paikalla Helkama-Auto Olarin Škoda-jälleenmyyjäliikkeessä ensimmäisten joukossa. Ryynänen tunnustautuu Superb-mieheksi ja sanoo tuntevansa mallin läpikotaisin jokaista yksityiskohtaa myöten. Auto vaihtuu uuteen parin vuoden välein ja suunnitteilla on jo viidennen Superbin hankinta.

”Olen seurannut neljännen sukupolven Superbin tuloa alusta asti ja tutustunut autoon ennakkoon, joten olen osannut odottaa sen saapumista. Nyt, kun se on tässä nenän edessä, niin voi sanoa, että onhan se tyylikkään näköinen”, Ryynänen tuumii.

”Olen aina tykännyt autoista ja autoiluhistoriaani mahtuu monta merkkiä. Superbia ei kuitenkaan mikään voita. Se on luotettava, turvallinen ja iso niin ulkoa kuin sisältä. Etupenkillä ja takapenkillä on yli 190-senttiselle kuskille tai matkustajalle suorastaan käsittämättömän isot tilat. Vastaavaa ei muista merkeistä löydy. Myös tavaratila on vakuuttava – olen tehnyt nykyisellä Superbilla pari muuttoakin.”

”Kilometrejä kertyy vuoteen vaihtelevasti välillä 17 000–33 000. Sen verran tulee ajettua, että alla pitää olla hyvä auto, joka kulkee ja jossa riittää vääntöä. Auton pitää tuottaa myös jonkinlainen WAU-efekti, jotta se tulee valituksi. Mietin tarkasti vanteet ja renkaiden koon taloudellista ajoa ajatellen”.

”Harkinnassa on kahden diesel-mallin jälkeen ladattava hybridi, sillä yli sadan kilometrin toimintamatka kiinnostaa. Se sopisi hyvin omaan ajotyyliin ja käyttöön. Kunhan pääsen koeajamaan, niin sen jälkeen voi tehdä päätöksiä. Myös värillä on väliä eli sininen sen olla pitää”, Ryynänen sanoo hymyillen.

Paula Kipinoinen lähti kiertueelle uudesta Kodiaqista kiinnostuneena. Mukana oli mittanauha mittasuhteiden varmistamiseksi.

”Onhan Kodiaq komea auto”

Paula Kipinoinen lähti kiertuepäivän aamuna liikenteeseen mittanauhan kanssa. ”Olen seurannut Kodiaqin tuloa Suomeen ja tulin sen takia. Haluan nyt varmistaa, miten Kodiaq mahtuisi autokatokseen muiden autojen rinnalle”, Škoda Karoqilla ajava Kipinoinen kertoo.

”Liikuntarajoitteisena itselleni on tärkeää, että autoon on helppo mennä ja sieltä on helppo nousta pois. Mittailen varmuudeksi sitäkin, miten tavaratilaan mahtuisi rollaattori tai pyörätuoli.”

”Tärkeimpiä asioita auton valinnassa ovat ajettavuus ja hyvä hinta-laatu-suhde. Mukavuutta lisää se, että takaluukun saa auki jalan heilautuksella ja ovet avattua tai suljettua, vaikka avain on taskussa tai käsilaukussa.”

Kodiaqia pitkään kierreltyään Kipinoinen on varmistunut siitä, ”että onhan tämä hieno ja komea auto”. Tilaa ja värivaihtoehtoja riittää. ”Mitä värikkäämpi, sitä parempi.” Helkama-Auto Olarissa näytillä olevan Kodiaqin Bronx Gold -helmiäisväri saa kiitosta.

Tomi Kinnunen (vas.) tutustui Kodiaqiin Kenneth Lindholmin innostamana. "Kun koeajoon pääsee, niin sitten voi tehdä päätöksiä."

”Paras automerkki, jolla olen ajanut”

Kenneth Lindholm ja Tomi Kinnunen kiirehtivät kiertueen avajaisiin ennen luistelutreenien alkua. Lindholmilla on pitkä Škoda-tausta vuodesta 2008 alkaen. Kokemusta on kahdesta Octavista, kahdesta Superbista ja kahdesta Kodiaqista. Lisäksi vaimolla on Karoq ja vävyllä Scala.

”Taitaa olla meikäläisillä Škoda-lasit päässä”, Lindholm sanoo nauraen. ”Škoda on äärimmäisen luotettava auto, paras automerkki, jolla olen ajanut.”

”Tuntumaa ajamiseen on kertynyt erilaisilla autoilla työvuosien myötä kolmen ja puolen miljoonan kilometrin edestä, joten perspektiiviä löytyy. Tärkeintä autossa on kuitenkin lopulta se fiilis, jonka se tuottaa – se tunne, että haluan juuri tämän auton.”

Börje Johansson ajaa vuosi sitten hankitulla Superbilla. Kiertuueella häntä kiinnosti nähdä, mitä kaikkea uusi Superb tuo tullessaan.

”Kokonaisuutena hieno ja kiinnostava auto”

Noin 50 000 kilometriä vuodessa aikanaan matkatyössä ajanut Börje Johansson hankki ensimmäisen Superbinsa vuosi sitten. Kun Johansson sai tiedon uuden Superbin kiertueesta, hän lähti paikan päälle ensimmäisten joukossa mielenkiinnosta.

”Olen todella tyytyväinen nykyiseen autooni, mutta on hienoa nähdä, miltä uutuus näyttää näin paikan päällä ja mitä uusia ominaisuuksia se tuo tullessaan. Arvostan Superbissa muun muassa auton sisätilojen ja tavaratilan tilavuutta, turvallisuutta, tyylikkyyttä, luotettavuutta, avustimia, monipuolista varustelua ja Matrix LED -ajovaloja, jotka valaisevat edessä olevan tien tehokkaasti. Superb on kokonaisuutena hieno ja kiinnostava auto”, Johansson sanoo.

Helkama-Auto Olarissa työskentelevä Škoda-myyjätrainee Juhana Harjunmaa on iloinen kiertueen saamasta innostuksesta ja tyytyväinen alanvaihtoonsa. "On hienoa päästä työskentelemään alalle, joka kiinnostaa. Paljon on opittavaa, mutta joka päivä oppii uutta. Juuri nyt on menossa mielenkiintoinen Škoda-vuosi monien uutuuksien ansiosta."

Tässä tulee Škoda Epiq – lue lisää ja katso video

Ajankohtaista & Uutta

Scala ja Kamiq: tutustu uudistuneisiin malleihin

Ajankohtaista & Uutta

Škoda-autojen uudet säätimet ja yksilöitävä käyttöliittymä

Ajankohtaista & Uutta