26.9.2023
”Tästä seikkailusta jäi hyvä fiilis” Ajankohtaista & Uutta

Toni Olkkosta onnisti, kun hän jakoi oman ikimuistoisen hetkensä ja osallistui Škodan ”Hetkiä, joista jää tarina” -arvontaan. Voitto vei Tonin perheineen täyssähköisen Enyaq SportLinen kyydissä kahden viikon seikkailuille, jotka eivät hevin unohdu.

Teksti Sari Okko, Kuvat Toni Olkkonen

”Hetkiä, joista jää tarina -arvonta osui jostain silmääni, ja päätin osallistua. En ole koskaan mitään voittanut, joten yllätyin iloisesti. Voiton ansiosta perhettä taisi puraista autonvaihtokärpänen”, Saukkolassa asuva Toni sanoo hymyillen.

”Olen aina tykännyt Škodasta, mutta tähän mennessä ei ole omaa kohdalle osunut. Nyt tilanne voi muuttua, josta kiitos arvonnalle. Kävimme jo vaimon kanssa koeajamassa Superbin ladattavaa hybridimallia. Jos hyvin käy, sellainen saattaa tulla kotipihaan.”

”Enyaqin hieno ja mielenkiintoinen erikoisväri pääsi oikeuksiinsa ilta-auringossa", Toni Olkkonen sanoo.

Toni-isä seikkaili 5-vuotiaan Kasper-poikansa kanssa muun muassa Inkoon Barösundissa.

Kahdessa viikossa ehtii moniin seikkailuihin

Kahden viikon seikkailuille suunnattiin vaihtelevin kokoonpanoin. Lähtijöitä riitti, sillä perheessä on viisi lasta, kolme koiraa ja neljä kissaa – joskaan lemmikkejä ei tällä kertaa otettu kyytiin. Reissukuvia kertyi isän ja 5-vuotiaan Kasper-pojan yhteisiltä retkiltä.

”Kävimme bongaamassa lentokoneita Nummelan lentokentällä, ajelemassa lautalla Inkoon Barösundissa ja katsomassa isoja laivoja meren äärellä. Vierailimme myös Fagervikin kartanon maisemissa ja Nuuksion kansanpuistossa. Missä ikinä ajeltiin, auto kiinnitti huomiota, ja moni tuli kyselemäänkin”, Toni kertoo.

Kahdessa viikossa ehti paljon. Jos loma olisi osunut yllätysviikkoihin, autolla olisi suunnattu Lappiin asti. Etelässä kurvaillessa mittariin kertyi vajaat parituhatta kilometriä.

Kasper pääsi bongaamaan lentokoneita ja testaamassa lautalla kulkemista auton kyydissä.

Seikkailu tarjosi isälle ja pojalle yhteistä aikaa. "Mieleenpainuva kokemus", Toni tuumii.

”Ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa”

Toni kertoo arvostavansa autossa ennen kaikkea ajettavuutta, tilavuutta, ulkonäköä, varustelua ja laatuvaikutelmaa.

”Nämä kaikki sopivat Škodaan. Enyaq on hyvin viimeistelty ja autosta löytyy kivoja innovatiivisia ratkaisuja. Auton suuret sisätilat, takapenkin ja ratin lämmitys sekä ajastettavat toiminnot yllättivät iloisesti. Lataaminen vaati alkuun pientä harjoittelua äppien kanssa, mutta alkukankeuden jälkeen sekin lähti sujumaan”, Toni sanoo.

”Ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Ehdottomasti hyvä kokemus kokonaisuudessaan. Nautin kovasti – samoin koko perhe.”

Ikimuistoisin hetki Enyaqin matkassa?

Mieleenpainuvia hetkiä jäi muistoihin useita, kuten vierailu lentokentällä auringonlaskun aikaan, jolloin Enyaq pääsi oikeuksiinsa. ”Auton erikoisväri on todella hieno ja mielenkiintoinen, sillä sävymaailma elää valon ja vuorokauden ajan mukaan”, Toni muistelee.

”Mukavia hetkiä syntyi myös pikkumiehen kanssa. Kasper tykkää autoista ja osaa olla hyvin kriittinenkin niiden suhteen. Kerran jäi jopa koeajo kesken, kun kyseinen auto ei kelvannut nuorelle automiehelle”, Toni nauraa.

”Seikkailu tarjosi meille yhteistä aikaa. Kasper puhui paljon vihreästä autosta ja oli aina valmis lähtemään ajelulle. Olihan se hienoa päästä uuden auton kyytiin. Erityisesti Enyaqin kattoikkuna oli pojan mieleen, sillä sitä kautta oli helppo bongata lentokoneita. Tästä seikkailusta jäi hyvä fiilis.”

Lue myös

Enyaq L&K – täyssähköinen huippumalli

Ajankohtaista & Uutta

Uusi Kodiaq – hunajaisempi mesikämmen

Ajankohtaista & Uutta

Uusi Superb ja uusi Kodiaq pärjäävät sekä kuumassa että kylmässä – katso testivideo

Ajankohtaista & Uutta