1.7.2024
Täysin uusi Škoda Elroq: mitä piilee naamioinnin alla? Ajankohtaista & Uutta

Uusi Škoda Elroq paljastuu hiljalleen, joskin toistaiseksi vielä naamioituneena. Syksyllä 2024 esiteltävä täyssähköinen kompakti katumaasturi tarjoilee uutta muotoilua, jopa yli 560 kilometrin WLTP-toimintamatkan ja monia käytännöllisiä yksityiskohtia. Kurkistetaan nyt uutuuden naamioinnin alle!

Teksti ja kuvat Škoda Auto

Škoda Elroq on liittymässä Euroopan tämän hetken suosituimpaan kompaktien katumaastureiden kokoluokkaan.

"Elroq on tärkeä virstanpylväs ja järjestyksesään ensimmäinen kuudesta täyssähkömallista, jotka laajentavat mallistoamme lähivuosina", Škoda Auton pääjohtaja Klaus Zellmer sanoo.

Katso alta Elroqin esittelyvideo

Tšekkiläisen merkin sähköautohierarkiassa Elroq sijoittuu Enyaqin ja tulevan kompaktin Epiq-katumaasturin väliin.

Uusi Modern Solid -muotoilukieli

Elroq on tšekkiläisen autonvalmistajan ensimmäinen auto, joka tuo markkinoille uuden Modern solid -muotoilukielen.

"Elroq käynnistää uuden aikakauden Škoda-autojen muotoilussa. Sen toiminnallinen, minimalistinen ja selkeä Modern Solid -kokonaisilme huokuu aitoutta, kestävyyttä ja vankkuutta, mutta sisältää samalla Škodan tunnusomaisia muotoilupiirteitä, joista automerkkimme tunnetaan", Škodan mutoilujohtaja Oliver Stefani kuvailee.

Yksi muotoilukielen tunnusomaisista elementeistä on uusi Tech Deck Face -etumaski, joka kätkee sisäänsä tunnistintekniikkaa, kuten tutkan ja etukameran. Jo vakiovarusteisissa ajovaloissa hyödynnetään LED-tekniikkaa, ja huippuversiona ovat Matrix LED -ajovalot, joissa on 36 yksittäistä valosegmenttiä. Uusi piirre on myös Elroqin keulassa oleva Škoda-tekstilogo.

Uusi muotoilukieli näkyy myös sisätiloissa. Elroqin sisätilat ovat pelkistetyt, väljät ja puhdaslinjaiset. 5-tuumainen, ajamisen tärkeät tiedot näyttävä ja selkeä digitaalinen mittaristo on tuttu Škoda Enyaqista. Tarjolla olevalla Head Up -tuulilasinäytöllä tiedot voidaan heijastaa tuulilasille suoraan kuljettajan näkökenttään. Infotainment-järjestelmän näyttö on kooltaan jopa 13-tuumainen, ja siinä on pelkistetty valikkorakenne sekä selkeä käyttöliittymä.

Elroqin sisätiloihin tarjolla olevissa designvalinnoissa Škoda panostaa ympäristövastuullisiin, kestävän kehityksen mukaisiin ja käytännöllisiin materiaaleihin.

Elroqin tavaratila on perustilavuudeltaan 470 litraa. Takaistuimen selkänojat eteen taittamalla tavaratila suurenee 1 580 litraan. Lisäksi auton tavaralokeroissa on säilytystilaa yhteensä jopa 48 litraa

Jälleen kerran Škoda tarjoaa kattavan valikoiman Simply Clever -ratkaisuja. Yksi uusista on kätevä latauskaapelin säilytystila, joka on tarjolla hattuhyllyn alapuolelle. Hattuhyllyn korkeus on säädettävissä, joten sen alle jäävää tilaa voidaan mukauttaa tarpeen mukaan. Lisäksi Škoda Elroqin tavaratilan sivuilla on kätevät tavaralokerot. Uutta on myös tavaratilasta löytyvä QR-koodi, jonka skannaamalla saa esiin yhteenvedon auton tavaratilan varusteista ja toiminnoista, sekä interaktiivisia video-ohjeita esimerkiksi hattuhyllyn tai verkkojärjestelmän käyttöön.

Elroq on Enyaqin sukulainen

Teknisesti Škoda Elroq on Enyaq-perheen lähisukulainen perustuen tuttuun sähköautojen MEB-perustekniikkaan. Tarjolle tulee neljä malliversiota: 50, 60, 85 ja 85x. Ajoakun koko vaihtelee malliversion mukaan, ja maksimiyhteistehot ovat välillä 125 ja 220 kW.

Alkaen-tason Elroq 50 -mallissa on 55 kWh:n (52 kWh netto) ajoakku, takaveto ja maksimiteholtaan 125 kW:n sähkömoottori taka-akselilla. Elroq 60 -mallin ajoakun kapasiteetti on 63 kWh (59 kWh netto) ja sähkömoottori on maksimiteholtaan 150-kilowattinen. Näiden kummankin mallin huippunopeus on 160 km/h.

Elroq 85 ja Elroq 85x -malleissa ajoakun koko on 82 kWh (77 kWh netto). Takavetoisen Elroq 85:n maksimiteho on 210 kW. Elroq 85x -mallissa on sähkömoottori myös etuakselilla ja siten neliveto. Voimalinjan suurin yhteisteho on 220 kW. Elroq 85- ja 85x-mallit yltävät jopa yli 560 kilometrin WLTP-toimintamatkaan.

Elroq tukee DC-tasavirtalatausta, mutta suurin latausteho vaihtelee malliversion mukaan. Elroq 85- ja Elroq 85x -mallien suurin latausteho on 175 kW. Kaikkien voimalinjavaihtoehtojen yhteydessä ajoakku saadaan nopeimmillaan ladattua 10 prosentin varaustasosta 80 prosentin varaustasoon jopa 28 minuutissa.

Kaikkien Elroq-malliversioiden maksimilatausteho vaihtovirralla (AC) on 11 kW, millä ajoakun täyteen lataaminen kestää akkukoon mukaan noin 5,5-8 tuntia.

Elroqiin on tarjolla useita turvallisuus- ja avustinjärjestelmiä. Avustinjärjestelmiin lukeutuu esimerkiksi ajoavustinkokonaisuus Travel Assist, joka hyödyntää toiminnassaan nyt myös parvidataa. Pysäköinnin avustus on huipputasoa: lisävarusteinen automaattinen pysäköintiavustin sisältää nyt myös etäpysäköinnin ja opetetun etäpysäköinnin toiminnot.

Etäpysäköintitoiminnolla kuljettaja voi ohjata autonsa pysäköimistä enintään neljän metrin päästä auton ulkopuolelta älypuhelimellaan ja siihen asennetulla MyŠkoda-sovelluksella. Opetettu pysäköinti -toiminnolla kuljettaja voi opettaa Elroqin muistamaan enintään 50 metriä pitkän reitin jopa viiteen eri pysäköintipaikkaan. Opettamisen jälkeen Elroq osaa ajaa valittuun paikkaan ja pysäköidä itsensä automaattisesti.

Elroqin erinomaisen passiivisen turvallisuuden takeeksi tarjolla on jopa yhdeksän turvatyynyä. Kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt, ikkunaturvatyynyt, etusivuturvatyynyt ja etuistuimien väliin täyttyvä keskiturvatyyny ovat vakiovarusteita. Takasivuturvatyynyt ovat saatavissa lisävarusteena.

Haluatko pysyä ajan tasalla ja saada uusimmat Elroq-uutiset suoraan sähköpostiisi?

Tilaa Škoda Elroq -uutiskirje tästä!

Elroq autotoimittajien ajossa Amsterdamissa

Autotoimittajat pääsivät ajamaan naamioitua Škoda Elroqia kesäkuun lopulla Amsterdamissa. Paikan valinta ei ollut sattumanvarainen, sillä Alankomaat on Škoda Auton pitkät perinteet omaava markkina-alue.

Alankomaiden markkinat tunnetaan myös siitä, että siellä myydään paljon sähköautoja. Yli 200 000 latauspisteen ansiosta maassa on Euroopan tihein latausverkosto. Alankomaat onkin Škoda Enyaqin kolmanneksi suurin markkina.

Kiinnostus edullisempia sähköautoja kohtaan kasvaa koko ajan. Tämä on suuri mahdollisuus uudelle Elroqille ja Škodalle laajentaa asiakaskuntaansa niin Alankomaissa kuin muualla Euroopassa.

Lue myös nämä

Saimaa Cycle Tour kylpi hulppeassa helteessä

Ajankohtaista & Uutta

Škoda-kesä on vauhdissa – voita liput Secto Rallyyn 14.7.2024 mennessä

Ajankohtaista & Uutta

Varsin pöllö juttu – lintumiehen matkassa

Lifestyle