24.6.2024
Škoda-kesä on vauhdissa – voita liput Secto Rallyyn 14.7.2024 mennessä Ajankohtaista & Uutta

Škoda on kesällä monessa mukana: pyöräilemme Saimaalla, jazzailemme Porissa, purjehdimme Hangossa ja ajamme kilpaa Jyväskylässä. Nyt voit haastaa sisäisen rallitietäjäsi ja osallistua arvontaan, jossa on mahdollisuus voittaa rallipassipaketteja Secto Rallyyn!

Teksti Sari Okko, Kuvat Esko Tuomisto, Škoda Auto, Suomen Jääkiekkoliitto, Pori Jazz (Tanu Kallio), Merita Mäkinen

Vauhdikas ja jännittävä rallivuosi – osallistu lippukisaan

Škoda on tuttu näky vauhdikkailta rallitaipaleilta yhteistyökumppanina ja virallisena automerkkinä – niin tänäkin vuonna. Škoda Motorsportin Suomen rallikausi starttasi jo helmikuun alussa Arctic Lapland Rallysta eli Tunturirallista.

Rallivuoden kohokohtia edustaa maailman nopeimpana rallina tunnettu Suomen MM-ralli eli Secto Rally Finland, joka ajetaan tuttuun tapaan Jyväskylän ja Keski-Suomen sorateillä elokuun alussa. Škoda näkyy kisoissa virallisena automerkkinä monin tavoin niin erikoiskokeilla, huoltoparkissa, varikolla, tapahtumatorilla kuin kaupunkikuvassa.

Škodalla on lajista voitokkaat perinteet, sillä seitsemästä edellisestä rallin SM-sarjan SM1-luokan mestaruudesta Škodilla on voitettu kaikki seitsemän mestaruutta. Fabia RS Rally2-autoilla mestaruutta puolustavat nyt hallitseva suomenmestaripari Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki sekä viime vuoden pronssimitalisti Lauri Joona yhdessä Janni Hussin kanssa. Jotain uuttakin on vielä luvassa tälle vuodelle.

Voita liput Secto Rallyyn – osallistu arvontaan 14.7.2024 mennessä

Asuuko sisälläsi rallitietäjä? Testaa, kuinka hyvin tunnistat erikoiskokeet ja lähetä vastauksesi meille. Arvomme kaikkien vastanneiden kesken 10 kappaletta rallipassipaketteja kahdelle Secto Rallyyn Jyväskylään.

Osallistu kilpailuun tästä linkistä

Škoda Pori Jazzin yhteistyökumppanina

Škoda tekee heinäkuussa uuden avauksen musiikin maailmaan toimimalla legendaarisen Pori Jazzin yhteistyökumppanina. Osallistumalla Pori Jazziin Škoda haluaa kokeilla uteliaasti uusia asioita, tarjota uusia elämyksiä sekä olla mukana kesänviettäjien elämässä.

Pori Jazz järjestetään tänä vuonna jo 57. kerran. Jazz-huuma käynnistyy 12.7. ja päättyy 20.7. Pori Jazz tunnetaan yhtenä suomalaisen kulttuurikesän keskeisenä toimijana.

Paikallisten jazzin harrastajien pienestä ja kodikkaasti perhejuhlasta on kasvanut vuosien saatossa kaikenkattava rytmimusiikin ystävien tapaamispaikka. Kun vuonna 1966 Kirjuriluodon pääkonserttiin kokoontui 600 jazzin harrastajaa, 2000-luvun huippuvuosina on kirjattu yli 349 000 kävijää.

Škoda näkyy Porin Jazzin aikana monin tavoin niin festivaalialueella kuin kaupunkikuvassa. Esillä on uutuuksia ja festivaaliorganisaation käytössä useita Škoda-malleja.

Škoda näkyy Pori Jazzin tapahtuma-alueella ja kaupunkikuvassa monin tavoin 12.-20.7.2024.

Yötön yö kutsuu Saimaan lenkille

Kun noin 2 500 pyöräilijää polkaisi viime vuonna vauhtiin viidellä eri matkalla kahden päivän aikana, ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Tänä vuonna Saimaa Cycle Tour poljetaan jo neljännen kerran Järvi-Suomen maisemissa.

Tapahtumassa ei ajeta kilpaa, vaan nautitaan kesäyön taianomaisesta valosta, tunnelmasta ja kilometreistä. Maalissa jokainen on voittaja saadessaan kaulaansa mitalin. Tapahtumaan osallistuu pyöräilijöitä ympäri maailmaa.

Škoda toimii jälleen tapahtuman pääyhteistyökumppanina, jota ei voi olla huomaamatta Imatran tapahtumatorilla, katukuvassa ja pyöräilyreiteillä. Enyaq-täyssähköautot myös turvaavat pyöräilijöiden matkaa etuautoina, toimivat huoltoautoina ja kuljettavat organisaation henkilöstöä.

Saimaa Cycle Tour poljetaan jo neljännen kerran maailman kauneimmissa järvimaisemissa ja Imatrankosken kuohujen säestyksellä.

Nyt ajetaan tuulen voimalla

Suomi järjestää kansainväliset purjehduksen Europe Class MM-kisat Hangossa heinä-elokuussa. Kovatasoisen purjehduskilpailun järjestelyistä vastaavat Hangö Segelförening (HSF) ja Suomen E-jollaliitto. Pääyhteistyökumppanina mukana on Škoda Suomi.

Europe Class -maailmanmestaruudesta kisataan noin kahden viikon ajan. Kyseessä on kansainvälisesti arvostettu kevytveneluokka, jossa purjehditaan niin juniori-, seniori- kuin masters-tasolla. Hankoon on odotettavissa kaupungin 150-vuotisjuhlien kunniaksi jopa 150 purjehtijaa yli kymmenestä maasta.

Purjehdukseen yhdistyy arvoja kuten lähes päästötön ja äänetön liikkuminen, vastuullisuus sekä ympäristön kunnioittaminen. Myös Škoda Auto on sitoutunut liiketoimintansa ympäristövaikutusten minimointiin. MM-kisojen aikana kisaorganisaation käytössä on täyssähköisiä Škoda Enyaq -katumaastureita, jotka ovat hiljaisia, eivätkä tuota lainkaan paikallisia päästöjä.

Isoja elämyksiä pienille kiekkoilijoille

Škoda tukee tuttuun tapaan suomalaista jääkiekkoa Suomen Jääkiekkoliiton ja Leijonien pääyhteistyökumppanina. Tänä vuonna Škoda nähtiin jo Espoossa ja Vantaalla huhti-toukokuussa pelattujen U18 MM-kisojen pääyhteistyökumppanina.

Kisoissa Škoda mahdollisti suuria elämyksiä noin 200 nuorelle kiekkoilijalle, kun he pääsivät saattamaan Pikkuleijonia juhlavasti jäälle ennen pelien alkua – Jääkiekkoliiton Kunnioita Peliä -arvojen ja reilun pelin hengessä. Škoda näkyi näissäkin kisoissa monin tavoin niin kaukaloissa kuin kaukaloiden laidoilla. Lisäksi kisaorganisaation käytössä oli kisavärein teipattuja Škoda Enyaq -täyssähköautoja.

U9 ja U10 -ikäluokkien nuoret kiekkoilijat pääsivät juhlavasti vastaanottamaan jäälle U18-joukkueen Pikkuleijonia kotikisoissa ennen otteluiden alkua.

Monessa mukana 2024

  • 2.-3.2. Arctic Lapland Rally eli Tunturiralli, Rovaniemi ja Kemijärvi
  • 25.4.-5.5. 2024 Jääkiekon U18 MM-kisat, Espoo ja Vantaa
  • 10.-26.5. 2024 Jääkiekon MM-kisat, Tšekin tasavalta, Praha ja Ostrava
  • 28.-29.6. Saimaa Cycle Tour, Järvi-Suomi, Imatra
  • 12.-20.7.2024 Pori Jazz, Pori
  • 23.7.-3.8. Europe Class MM-kisat, Hanko
  • 1.-4.8. Suomen MM-ralli eli Secto Rally Finland, Jyväskylä
Tilaa uutiskirje Kuule ensimmäisten joukossa uusimmat Škoda-uutiset Tilaa

Lue myös nämä tarinat

Superbvoimaa – nyt koeajossa

Ajankohtaista & Uutta

Seikkailusta seikkailuun – hetkiä Enyaqin matkassa

Ajankohtaista & Uutta

Maailman ympäri tuulen voimalla – kuin shakkia merellä

Kuvassa