6.3.2024
Uudistunut Kamiq – rehti ja fiksu muutamin nokkeluuksin Škoda mediassa

Autotoimittajat pääsivät koeajamaan uudistuneen Kamiqin helmikuussa Saksan Frankfurtissa. Mukana olivat myös Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Lue, mitä uudistuneesta urbaanista crossover-mallista kirjoitettiin.

Teksti Sari Okko, Kuvat Škoda Auto

”Kamiq ei ole oikein viistoperä eikä katumaasturikaan. Mutta yhtä kaikki, se on eräs Suomen myyvimmistä Škoda-malleista, jonka edellä ovat isommin vain legendaarinen Octavia sekä täyssähköinen Enyaq”, Ilta-Sanomien toimittaja Tommi Lempinen kirjoittaa.

”Ulkonäköön on ilmaantunut hieman maasturimaisempaa etusäleikköä ja dramaattisempaa etuvalotyyliä, joskin keulalla oleellisinta lienee silti LED-matriisipitkien ilmestyminen lisävarusteisiin.” Sisustaa Lempinen pitää yllättävän kivana. ”Verhoilumateriaaleja on uusittu ja pehmeää tekstiiliä on riittänyt aina kojelautaan asti. Yleisilme on asiallisen hillitty ja siisti.”

”Tilaa on kokoluokka huomioiden paljon ja jopa takapenkille mahtuu hyvin, vaikka edessä istuisi aika isokin korsto.” ”Kaikkiaan kasvojenkohotus on parantanut Kamiqin jo valmiiksi asiallista kokonaisuutta hitusen vanhaa paremmaksi. Summattuna kyseessä on rehti ja fiksu perusauto, jossa on tilaa ja muutamia ihan aitoja nokkeluuksiakin."

Lue koko koeajojuttu Ilta-Sanomista

Suomalaiseen makuun kotimaisin herkuin

Uudistunut Kamiq tarjoaa ”neljä varustetasoa, joista sporttisen Monte Carlo -version tienoille sijoittuva Style on Suomen oma erikoisuus. Kuten Scalankin kohdalla, kyse on jo sinänsä hyvin varustellusta Selection-mallista, jota on maustettu vielä muutamilla paikallisten asiakkaiden hamuamilla herkuilla”, Iltalehden toimittaja Arttu Toivonen kirjoittaa.

”Kamiqiin tulee lisävarustelistalle tarjolle LED-matriisivalot, jotka osaavat sytytellä ja sammutella ajovaloista segmenttejä niin että autolla voi ajaa käytännössä aina pimeällä pitkät valot päällä.” ”Kierrätysmateriaaleja on tarjolla entistä enemmän, ja niiden käyttöä on lisätty myös Kamiqin matkustamossa. Sähköiseen takaluukkuun yhdistetty kontaktiton avaus tulee sekin tarjolle lisävarusteena.”

Lue koko koeajojuttu Iltalehdestä

Lue myös nämä

Uudistunut Scala – kelpo vastinetta rahalle

Škoda mediassa

Enyaq 85 autotoimittajien koeajossa – lue arviot

Škoda mediassa

Suuria elämyksiä pienille jääkiekkoilijoille U18 MM-kisoissa

Ajankohtaista & Uutta