6.11.2023
Uusi Superb autotoimittajien silmin Škoda mediassa

Neljänteen sukupolveen kasvanut uusi Superb vietti maailmanensi-iltaansa Prahassa 2.11.2023. Mukana oli myös suomalaisia autotoimittajia. Näin uutuudesta kirjoitettiin.

Teksti Sari Okko, kuvat Škoda Auto

”Lisää Superblatiiveja lippulaivaan”

”Superb sai odotella neljättä sukupolvea lähes vuosikymmenen ajan, mutta odotus palkitaan isolla kädellä. Uutuus on isompi, teknisempi ja hulppeammin varusteltu”, Moottori-lehden toimittaja Tuomas Rajala kirjoittaa.

”Maailmanensi-illassa ei ollut tarjolla ajosuoritteita, mutta uuden Superbin kyydissä sai otettua kylmät tyypit. Škodan lippulaivamalli on edelleen paikkansa ansainnut, ja Premium on vahvasti läsnä uutuuden sisätiloissa.”

”Merkittävimmin uusi sukupolvi näkyy venähtäneissä ulkomitoissa ja moottoritekniikassa. Superb on liki viisimetrinen tapaus, ja lisää mittaa on tullut viitisen senttiä. Ei Škodan edustusmali ole koskaan mikään pieni ollut, mutta tällä kertaa sisätilat ovat entistäkin hulppeammat.”

”Škodan Simply Clever -ajatusmalli on ollut osa merkin ideologiaa jo pidempään ja uusi Superb ei ole tässä poikkeus. Yksi fiksuimmista on Smart Dials -säätimet. Ne yhdistelevät digitaalisia ja fyysisisä säätimiä.”

Lue koko juttu Moottori-lehdestä

Lue myös tämä juttu Moottori-lehdestä

Lisää pituutta, lisää valinnanvaraa

”Škoda Superbit myydään jatkossa lähes yksinomaan lataushybrideinä, joissa toimintamatka sähköllä on yli sata kilometriä”, Tekniikan Maailman Toni Jalovaara kirjoittaa.

”Vaikka Superbin muotoilussa on tuttu tyyli, kovin moni asia ei ole ennallaan. Yksi niistä on 2,841 metrin akseliväli. Perusrakennetta on kuitenkin kehitetty niin, että edessä on uusi alumiininen apurunko ja taka-akselikin on suunniteltu uudelleen. Tavoitteena on ollut auton tarkempi hallittavuus, missä on kesällä naamioiduilla prototyypeillä tehdyn koeajon mukaan myös onnistuttu.”

”Neljännen sukupolven Škoda Superbin ennakkomyynti alkaa vuoden 2024 alkupuolella, kun uutuus saa hinnat. Varustelussa on siirrytty samaan tyyliin Enyaqin kanssa. Valittavana on viisi varustetasoa Essencestä L&K:hon, joihin voi valita mieleisen sisustuksen ja varustepaketteja.”

Lue koko juttu Tekniikan Maailmasta

Jotain uutta, jotain tuttua

Myös Iltalehti oli paikalla, kun uusi Superb esiteltiin maailmalle ensimmäistä kertaa.

”Nyt julkaistun neljännen sukupolven voimalinjoista Suomen kannalta mielenkiintoisin lienee lataushybridi yli 100 kilometrin toimintamatkalla. Auto on toki jälleen kasvanut ja tietoviihdejärjestelmä edustaa kehityksen tuoreinta päätä”, Henri Posa kirjoittaa.

”Valmistaja haluaa painottaa uuden auton mittasuhteita sekä kristallista haettuja muotoiluvaikutteita. Muotoilu tuntuisi samaan aikaan selvältä jatkumolta merkin muulle mallistolle, mutta myös tuoreelta.”

Lue koko juttu Iltalehdestä

Lataussähköllä jopa sata kilometriä

Ilta-Sanomat nostaa esiin muun muassa uuden Superbin uudet mitat. ”Nyt kummankin korimallin kori on venynyt neljällä sentillä yli 4,9 metrin. Kori on yllättäen kaikissa versioissaan puolitoista senttiä aiempaa kapeampi , millä on pyritty pienentämään ilmanvastusta. Siinä on onnistuttukin mainiosti, sillä molempien korien ilmanvastuskerroin on yli kymmenen prosenttia aiempaa alhaisempi. Näin vähennetään sekä polttoaineenkulutusta että melua.”

”Konepellin alle on valittavissa kuusi vaihtoehtoa, joista tärkein on lataushybridi, jossa 1,5-litraisen bensiiniturbon ja sähkömoottorin yhdistelmä kehittää 150 kilowattia. Energiasisällöltään tuplaksi kasvaneen ajoakun ansiosta sähköllä voi ajaa vähän yli sata kilometriä.”

Lue koko juttu Ilta-Sanomista

Lue myös

Uusi Škoda Superb: tilaa, mukavuutta ja valinnan vapautta

Ajankohtaista & Uutta

Kristallimainen, puhdaslinjainen ja ajaton – suunnittelijoiden arvioita kolmannen sukupolven Superbista

Ajankohtaista & Uutta

Paluu Škoda-kesään 2023 – hetkiä, joista syntyi tarinoita

Ajankohtaista & Uutta