12.6.2024
Uusi Superb muotoilujohtajan silmin – katso video Ajankohtaista & Uutta

Škodan muotoilujohtaja Oliver Stefani tuntee uuden sukupolven Superbin pienintä design-yksityiskohtaa myöten, joten hän on paras kertomaan uuden mallin muodoista ja muotoilusta. Päästetään siis hänet ääneen!

Teksti ja kuvat Škoda Auto

Oliver Stefani aloittaa auton keulasta ja osoittaa konepellin keskellä Škoda-automalleille tyypillistä syvennystä, jonka reunat jatkavat jäähdyttimen säleikön kehyksen yläreunasta alkavia linjoja. Säleikön kehys ei ole enää kirkkaan kromin värinen.

"Meillä on uusi väri, jota kutsumme nimellä Dark Chrome. Se on sekä ympäristövastuullisempi että modernimman näköinen", Stefani mainitsee.

Alla olevalla videolla Stefani esittelee uuden Superbin design-yksityiskohtia.

Stefani nostaa esiin, miten nerokkaasti suunnittelijat ovat käyttäneet Superbin muotoilulinjoja korostamaan auton suuria sisätiloja.

"Sisätilassa muotoilulinjat luovat leveyttä. Samalla olemme kunnioittaneet sisätilakokonaisuuden perinteistä symmetristä toteutusta", muotoilujohtaja korostaa.

Ulkopuolella auton pituutta lisää visuaalisesti vyötärölinja, joka kulkee ajovaloista ovenkahvojen kautta takavaloyksiköihin.

Uusi neljännen sukupolven Superb Combi on 40 mm edeltäjäänsä pidempi.

Takavaloyksiköiden elementit ovat ilmeeltään uusia, ja takavalojen reunojen valaistut osat muistuttavat jääpuikkoja. "Takavaloyksiköiden reunojen ulkomuoto parantaa auton aerodynamiikkaa”, Stefani kertoo osoittaen toiminnallista yksityiskohtaa, joka myös leventää autoa optisesti.

Katso kuvat uuden Superbin molemmista korimalleista alta.

Takavaloyksiköt ovat uuden Superbin kummankin korimallin perän ainoat samanlaiset osat. "Muuta yhteistä niissä ei ole," Stefani toteaa ja lisää, että sekä liftback- että Combi-mallin perät ovat selkeästi erilaiset ja korimallien luonteiden mukaiset.

Rakenna Škoda Rakenna verkossa juuri sinulle sopiva Škoda Rakenna nyt
Tilaa uutiskirje Kuule ensimmäisten joukossa uusimmat Škoda-uutiset Tilaa

Lue myös nämä

Superbvoimaa – nyt koeajossa

Ajankohtaista & Uutta

Autotoimittajien koeajossa uusi Škoda Superb Combi

Škoda mediassa

Huoleton, uudenveroinen auto kiinteillä kuluilla? Škodan Joustava tarjoaa modernia autonvuokrausta

Ajankohtaista & Uutta