23.10.2023
”Ensivaikutelma oli WAU isoin kirjaimin” Ajankohtaista & Uutta

Jussi Keskisen unohtumattomiin hetkiin jäi kuvausreissu Kolilla. ”Haikein mielin palautin auton jälleenmyyjälle kahden viikon jälkeen. Tämä oli kokonaisuutena hieno kokemus.”

Jussi Keskinen meni liki sanattomaksi, kun hän kuuli voittaneensa täyssähköisen Enyaq Coupé SportLinen kahdeksi viikoksi käyttöönsä. Seikkailu vei mieleenpainuviin hetkiin ja komeisiin Kolin kansallispuiston maisemiin.

Teksti Sari Okko, kuvat Esko Tuomisto

”Kun näin ensimmäistä kertaa Škodan Hetkiä, joista jää tarina -arvonnan netissä, en heti vastannut, mutta lisäsin linkin suosikkeihin. Halusin miettiä rauhassa ja ajatuksen kanssa, mitä kilpailulomakkeeseen kirjoitan”, Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva ja nykyään Kontiolahdella asuva Jussi Keskinen sanoo.

Enyaq ei ollut Jussille ihan uusi tuttavuus, sillä on hän oli kiinnittänyt autoon huomiota jo sen julkistamisesta lähtien. Kesän 2023 Asuntomessuilla Loviisassa auto tuli jälleen vastaan, mutta koeajoon ei tuolloin ollut aikaa. Auto jäi mieleen ja kännykkään tallentui useita kuvia punaisesta Enyaqiasta.

”Parasta kotiseudulla Pohjois-Karjalassa on luonto, joka on aina ja eri vuodenaikoina oikeanlainen. Etäisyydet täällä ovat välillä pitkiä, mutta onneksi autot on keksitty”, Jussi Keskinen tuumii.

Harvoin tulee eteen sykähdyttäviä autoja”

”Kun tieto arvonnan tuloksesta napsahti, olo oli aika epätodellinen: näinkö tässä tosiaan pääsi käymään? Kuin lahjaksi voitto sattui osumaan myös syntymäpäiväni tienoille. Olen kiitollinen tällaisesta mahdollisuudesta”, Jussi kertoo.

”Uusia autoja tulee markkinoille vuosittain paljon, mutta harvoin sykähdyttäviä, kuten Enyaq. Ensitapaamisen hetki on jäänyt mieleen. Kun hain voittoauton Škoda-jälleenmyyjältä Joensuusta, ensivaikutelma oli WAU isoin kirjaimin. Auto teki vaikutuksen niin sisältä kuin ulkoa.”

Jussi kutsuu itseään vaihtelunhaluiseksi autoilijaksi, jonka mittariin kertyy noin 30 000 kilometriä vuodessa. ”Kaverit nauravat, että kun muut vaihtavat renkaita, Jussi vaihtaa autoa. Tykkään ajamisesta ja autoista, joten olen utelias kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja. Lähden mielelläni seikkailemaan pidemmällekin reissulle vaikka bongaamaan revontulia.”

”Enyaq Coupé SportLine teki kaikin tavoin vaikutuksen – syyttä en kehu”, Jussi Keskinen sanoo.

Enyaqissa yhdistyvät sopivasti järki ja tunne”

Jussin omasta Skoda-historiasta löytyy Superb vuosimallia 2005 ja koeajoja muun muassa Octavialla ja Kodiaqilla. Merkki on tullut tutuksi vuosien ajan myös Jääkiekon MM-kisojen kaukaloista ja niiden laidoilla esillä olevista uutuusmalleista.

Täyssähköauto tarjosi Jussille uusia kokemuksia. ”Olen ajanut sähköautoilla, mutta en koskaan niin pitkään, että olisin ladannut. Lataaminen kotona ja julkisilla latauspisteillä sujui mallikkaasti, ja osoittautui jopa niin helpoksi ja vaivattomaksi, että se oli yllätys. MyŠkoda-äppi toimi erittäin hyvin”, Jussi kertoo.

”Auton pitää vastata omiin käyttötarpeisiin. Arvostan autossa hyvää ohjaustuntumaa, ajettavuutta, varustelua, käytännöllisyyttä, turvallisuutta, tilavuutta, hiljaisuutta, nelivetoa, ajovaloja, ulkonäköä, laatua, fiksuja ratkaisuja ja viimeistelyä. Viime aikoina yhä tärkeämmäksi on noussut myös se, kuinka puhtaasti autolla voi kulkea. Nämä kaikki asiat kohtaavat Enyaqissa, jossa yhdistyvät sopivasti järki ja tunne.”

Jussi Keskisen mielestä Enyaq Coupéssa yhdistyvät sopivalla tavalla järki ja tunne.

Mieliinpainuvin hetki Enyaqin matkassa?

Jussi oletti ennakkoon, että Enyaq olisi hyvä, mutta hän myöntää olleensa väärässä. ”Enyaq oli erittäin hyvä ja jopa ylitti korkealla olleet odotukseni. Enyaq herätti joka paikassa huomiota. Ihmisiä kiinnosti niin auton väri, muotoilu, teippaukset kuin sisätilat. Välillä tuntui melkein kuin olisin automyyjä. Hauskaa oli sekin, että vastaantulevien Enyaq Coupé -autoilijoiden kanssa moikkailtiin”, Jussi muistelee.

Enyaqilla Jussi ajeli reilut parituhatta kilometriä kahden viikon sisään. Suurin osa ajosta oli arkista menoa paikasta toiseen, mutta kaksi kertaa Jussi ajoi lempipaikkaansa Kolin kansallispuistoon. Mukana oli myös reilun vuoden ikäinen pikkuinen tytär.

”Mieleenpainuviin kokemuksiin kuuluu Kolin huipulla illastaminen, jonne ajettiin tietenkin Enyaqilla. Tytär viihtyi hyvin ja otin hänestä kuvan, jossa hän katsoo ikkunasta ulos kansallismaisemaan. Olen ajatellut tarjota lapselle ruutuaikaa, mikä tarkoittaa maisemia vaikkapa auton ikkunasta katsoen. On myös mukava seurata, miten tyytyväisenä lapsi nukkuu auton turvakaukalossa. Nautin arjesta ja sieltä löytyvistä elämyksellisistä hetkistä”, Jussi sanoo hymyillen.

Lue myös

”Tästä seikkailusta jäi hyvä fiilis”

Ajankohtaista & Uutta

Uusi Škoda Kodiaq on esitelty – katso video ja lue lisää!

Ajankohtaista & Uutta

Lifestyle – hetkiä, joista syntyi tarinoita

Lifestyle