29.6.2023
Asuntomessut Loviisassa tarjoavat elämyksiä ja koeajoja Ajankohtaista & Uutta

Asuntomessut Loviisassa järjestetään 7.7.-6.8.2023. Mukana on myös Škoda laajalla mallistollaan. Luvassa on muun muassa kesäisiä hetkiä, pieniä yllätyksiä ja koeajoja, joista jää tarina.

Teksti Sari Okko, Kuvat Loviisan kaupunki

Asuntomessuja emännöi tänä vuonna Loviisa, joka tarjoilee merellisen messualueen Loviisanlahden Kuningattarenrannalla. Asuinalueella on nähtävänä messujen aikana 25 erilaista kohdetta pientaloista paritaloihin ja kerrostalohuoneistoista kelluva taloon.

Loviisan kaupungin projektipäällikkö Niina Okkonen nostaa alueen valteiksi asumisen aidon merellisyyden venepaikkoineen, kaupungin keskustan läheisyyden sekä näkymät historiallisen vanhan kaupungin ja uuden kaupunginosan kohtaamiseen vastarannalla. Messujen teemoihin kuuluu myös valaistus, jolla lisätään asumisviihtyisyyttä ja turvallisuutta.

”Odotamme leppoisaa ja kesäistä tunnelmaa, sellaista pikkukaupungin näköistä tapahtumaa, jossa viihdytään. Toivomme, että ihmiset löytävät Loviisan tullessaan ehkä ensimmäistä kertaa elämässään käymään ja yllättyvät, kuinka kiva kaupunki Loviisa onkaan”, Okkonen sanoo.

Tervetuloa koeajoon kesäiselle maisemareitille!

Škoda on jälleen mukana Asuntomessuilla tuoden esille useita Škoda-mallejaan. Lisäksi messuvieraille tarjotaan Enyaq-täyssähkömallien koeajomahdollisuus.

”Saamme messuvierailta vuosittain ison määrän palautetta, jonka mukaan koeajotilaisuuksia odotetaan innolla. Lisäksi palautteissa toivotaan, että Asuntomessuilla on mukana viimeisimmät mallit ja uutuudet”, Okkonen kertoo.

”Tänä vuonna koeajoja varten on suunniteltu erikseen maisemareitti kuvankauniissa Loviisan kaupungissa. Koeajajille ja Škoda-autoilijoille on luvassa myös pieniä yllätyksiä. Haluamme tarjota kävijöille kesäisiä hetkiä, joista jää tarina”, Škoda maahantuovan Helkama-Auto Oy:n viestintäpäällikkö Kari Aalo sanoo.

Tietoa Loviisasta

  • Loviisa on viihtyisä, vajaan 15 000 asukkaan pikkukaupunki itäisellä Uudellamaalla.
  • Kaksikielisen Loviisan asukkaista noin 55 prosenttia puhuu äidinkielenään suomea, 42 prosenttia ruotsia.
  • Kaupungin sijainti Suomenlahden rannikolla houkuttelee myös vapaa-ajan asukkaita. Loviisassa on noin 3 200 vapaa-ajan asuntoa.
  • Loviisassa käydessä kannattaa piipahtaa myös Asuntomessujen oheiskohteissa: Ruotsinpyhtään kylässä sijaitsevassa, vuonna 1695 perustetussa, Strömforsin ruukissa sekä Loviisan keskustassa sijaitsevassa Sibeliustalossa.
  • Loviisaan on helppo matkustaa valtateitä 6 ja 7 pitkin. Helsingistä Loviisaan on alle 90 kilometriä, Kotkasta 46 kilometriä. Lähin naapurikaupunki Porvoo on alle puolen tunnin ajomatkan päässä.

Škoda jälleen mukana hyvän mielen Saimaa Cycle Tourilla

Ajankohtaista & Uutta

Škoda ja MTK-Hankinnat OKRA 2023 -näyttelyssä

Ajankohtaista & Uutta

Kaikki Škodat valmistetaan pian hiilineutraalisti

Vastuullisuus