27.6.2023
Škoda jälleen mukana hyvän mielen Saimaa Cycle Tourilla Ajankohtaista & Uutta

Elämyksellinen Saimaa Cycle Tour poljetaan 7.-8.7.2023. Tällä tourilla ei ajeta kilpaa, vaan nautitaan maailman kauneimmista järvimaisemista ja koetaan hetkiä, joista jää tarina. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii viime vuoden tavoin Škoda.

Teksti Sari Okko, Kuvat Esko Tuomisto ja Saimaa Cycle Tour

Škoda ja Saimaa Cycle Tour haluavat kannustaa kaikkia liikkumaan. Saimaa Cycle Tour ei ole kilpailu, vaan kaikille avoin kansainvälinen pyöräilytapahtuma, joka tarjoaa sopivia haasteita kaikenikäisille ja kaikentasoisille pyöräilijöille.

”Viime vuoteen verrattuna osallistujamäärät ovat iloksemme kasvaneet merkittävästi, joten eri reiteille lähtee ennätysmäärä eli noin 2500 pyöräilijää. Tämän takia aikatauluun on tehty pieniä muutoksia”, Saimaa Cycle Tourin tapahtumajohtaja Juho Suikkari kertoo.

Konsepti kiinnostaa niin kotimaassa kuin ulkomailla

Saimaa Cycle Tourin 300 kilometrin kuninkuusmatka on todellinen haaste kaikille pyöräilijöille. Ensimmäiset ryhmät starttaavat pisimmälle reitille perjantai-iltana näytösluonteisesti Imatrankosken kuohujen säestyksellä. Mukaan on ilmoittautunut noin 2000 pyöräilijää noin 30 maasta ympäri maailmaa – Euroopasta, Yhdysvalloista, Australiasta, Thaimaasta, Keniasta, Egyptistä ja Arabiemiraateista.

Vaihtoehtoisina matkoina ovat 85 kilometrin Jaakon kierros sekä 38 kilometrin Ruokolahden kierros, joille lähdetään lauantaina klo 10. Pienimmille polkijoille Saimaa Cycle Tour tarjoaa ilmaisen Škoda lasten pyöräily -tapahtuman, joka ajetaan perjantai-iltana.

”Viime vuonna Škoda lasten pyöräily -tapahtuma oli Suomen suurin lastenpyöräilytapahtuma, mikä oli hienoa. Tähän pyrimme tänäkin vuonna”, Suikkari toteaa.

Kaiken kaikkiaan mukana on noin 500 pyöräilijää enemmän kuin viime vuonna. Suikkari uskoo kasvun johtuvan siitä, että kyseessä ei ole kilpailu, vaan nimenomaan hyvän mielen ja kesän hienoin tapahtuma, joka kiinnostaa niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Jokainen kilometri mahdollisimman ekologisesti

Škoda toimii viime vuoden tavoin tapahtuman pääyhteistyökumppanina. Enyaq iV -täyssähköautot turvaavat pyöräilijöiden matkaa etuautoina 300, 85 ja 38 kilometrin reiteillä sekä kuljettavat organisaation henkilöstöä tapahtuman aikana. Tänä vuonna Škodat toimivat myös huoltoautoina. Škoda näkyy tapahtuman aikana niin pyöräilyreiteillä kuin lähtökaupungissa Imatralla ja Expo-alueella.

”Meille on iso asia, että Škoda on jälleen tapahtumamme pääyhteistyökumppani, ja voimme liikkua mahdollisimman ekologisesti pyöräilijöiden parissa, joiden jokainen poljettu kilometri on vihreä”, Suikkari sanoo.

”On hienoa olla mukana elämyksellisessä pyöräilytapahtumassa ja toivottaa kaikki osallistujat kokemaan uusia hetkiä, joista jää tarina. Meitä yhdistävät turvallisuus ja vastuullisuus sekä halu kannustaa kaikkia liikkumaan ja pyöräilemään”, Škoda maahantuovan Helkama-Auto Oy:n Suomen viestintäpäällikkö Kari Aalo kertoo.

Škodalla on pitkät pyöräilyperinteet

Škoda Auton juuret juontavat vuoteen 1895, jolloin Václav Laurin ja Václav Klement perustivat polkupyöriä korjaavan ja vähän myöhemmin myös pyöriä valmistavan yrityksen.

Škoda Auto tunnetaan Ranskan ympäriajon, Tour de Francen, virallisena yhteistyökumppanina lähes parinkymmenen vuoden ajalta. ŠKODA on tukenut vuosia myös suomalaista huippu- ja harrastepyöräilyä.

Vuonna 2021 ensimmäisen kerran järjestetty Saimaa Cycle Tour tähtää yhdeksi maailman arvostetuimmista pyöräilytapahtumista. Tapahtuman taustalla on vuonna 2020 perustettu SCT Events Oy, jonka tavoitteena on tuoda pyöräilyn ilosanomaa kaikille liikunnasta kiinnostuneille ihmisille.

Ilmoittaudu mukaan

Voit ilmoittautua Saimaa Cycle Touriin verkossa alla olevan linkin kautta 5.7.2023 asti tai paikan päällä vielä tapahtumapäivänä.

https://saimaacycletour.com/collections/registration

Škoda lasten pyöräilyyn 7.7. voi ilmoittautua alla olevan linkin kautta tai tapahtumapäivänä klo 16.15 mennessä tapahtumapaikalla Inkerinaukiolla Imatrankoskella.

https://saimaacycletour.com/pages/skoda-lasten-pyoraily

Kaikki Škodat valmistetaan pian hiilineutraalisti

Vastuullisuus

Veistokset kertovat tulevasta ‒ näin ne syntyvät

Ajankohtaista & Uutta

Monen tekijän summa

Vastuullisuus