19.12.2023
”Enyaq näytti kykynsä ja kyntensä” Ajankohtaista & Uutta

Kimmo Ronkainen voitti Enyaq Coupé SportLinen kahdeksi viikoksi käyttöönsä ja vakuuttui. Ensitunnelmat täyssähköautoilun parissa yllättivät kaikin puolin iloisesti ja veivät mukaviin yhteisiin hetkiin perheen kanssa.

Teksti Sari Okko, Kuvat Kimmo Ronkainen

Škodan Hetkiä, joista jää tarina -arvonnan voitto pääsi yllättämään voittajansa. ”Kun sain tiedon asiasta, perusskeptisesti ajattelin, että näinköhän tämä voi olla totta. En todellakaan ole koskaan voittanut mistään mitään, mutta nyt se tapahtui”, Kimmo kertoo.

”Suurella innostuksella otin tiedon vastaan: soitin heti vaimolle ja kavereille tapahtuneesta. Olihan se kerrassaan upea tunne saada hieno uusi auto kahdeksi viikoksi käyttöön. Tykkään ajamisesta ja autoista, ja teen vaikka tikusta asiaa päästäkseni auto rattiin rentoutumaan.”

”Enyaq tuotti heti autoa hakiessa WAU-efektin”

Enyaq osoittautui Kimmon mukaan heti alkumetreillä ”käsittämättömän rennoksi ja mukavaksi autoksi herättäen omistamisenhalun” koko perheen voimin. Merkkinä Škoda ei yllättänyt, sillä kotipihalta löytyy kolme Škodaa: Kimmo ajaa Octavialla, vaimo Citigolla ja poika Octavia RS:llä. Škoda-historiaan lukeutuu myös Roomster.

”Škoda-innostus tulee jo vanhemmiltani. Ensimmäinen Octavia tuli isän suosituksesta omaan pihaan yli 20 vuotta sitten. Vaimo on ollut alusta asti niin innokas Škoda-autoilija, ettei muusta merkistä ole puhettakaan”, Kimmo sanoo.

”Ykköskriteeri auton valinnassa on hyvä ajettavuus – tunne siitä, että on mukava olla auton ratissa. Enyaq tuotti heti autoa hakiessa WAU-efektin isoin kirjaimin. Ajaessa melkein tunsi olevansa vähän parempi ihminen. Harvoin on jännittänyt autolla ajaminen, mutta nyt jännitti alkuun.”

”Sähköautoilu oli iso hyppy tuntemattomaan”

Täyssähköautolla ajaminen toi tullessaan uusia kokemuksia. Ensimmäiset ajopäivät tarjoilivat jopa 20 asteen pakkasia ja liukkaita kelejä.

”Sähköautoilu oli iso hyppy tuntemattomaan, mutta kaikki sujui hienosti lataaminen mukaan lukien. Kokemus vahvisti, että kotipihalle kannattaa arjen sujuvuuden nimissä hankkia oma latausasema, vaikka latauspisteitä riittää lähimaastossa julkisilla paikoilla runsaasti”, Kimmo tuumii.

”Nelivedon voima tuli koettua, kun kävimme kaverin kanssa testaamassa Enyaqia vähän haastavammissa olosuhteissa. Ajoimme jyrkkään ylämäkeen, jossa oli noin 20 senttiä lunta, pysäytimme auton ja kokeilimme, mitä tapahtuu uudelleen liikkeelle lähtiessä. Siitä se lähti ilman mitään ongelmaa eikä tarvinnut pakittaa alamäkeen. Enyaq todellakin näytti kyntensä ja kyvykkyytensä.”

Mieliinpainuvin hetki Enyaqin matkassa?

Kimmo ajeli Enyaqilla kahden viikon aikana noin 1300 kilometriä. Vaikutuksen teki suorituskyvyn lisäksi auton hiljaisuus ja pehmeän sujuva ajotuntuma sekä taloudellisuus.

”Ajelimme muun muassa äidin synttäreille Hämeenlinnaan, jossa käytiin yhdessä vähän ihailemassa autoakin. Perheen yhteisiin harrastuksiin kuuluu ulkoilu 2,5-vuotiaan labradorinnoutaja-sydäntenmurskaaja Hilma-koiran kanssa suositulla retkeilyreitillä Birgitan polulla, jossa tuli käytyä liki päivittäin.”

”Joulutunnelmiin päästiin Tampereen Tallipihalla ja perinteisellä joulutorilla. Yksi unohtumattomista hetkistä syntyi, kun hain pojan armeijasta Enyaqilla Klamydian Mä lähden himaan -biisin soidessa”.

”Tämä oli kokonaisuutena hieno ja mieleenpainuva kokemus, jonka myötä sähköautoilukärpänen todellakin puraisi. Yllätyin, miten nopeasti kiinnyin autoon ja melkein liikutuin, kun auto piti palauttaa jälleenmyyjälle”, Kimmo kertoo hymyillen.

Lue myös sarjan muut jutut

”Haaveesta tuli totta”

Ajankohtaista & Uutta

”Ensivaikutelma oli WAU isoin kirjaimin”

Ajankohtaista & Uutta

”Tästä seikkailusta jäi hyvä fiilis”

Ajankohtaista & Uutta