28.11.2023
”Haaveesta tuli totta” Ajankohtaista & Uutta

Kaisa Siljamo haaveili täyssähköisestä Enyaqista yli vuoden, kunnes eteen tuli Škodan Hetkiä, joista jää tarina -kilpailu. Voitto teki haaveista totta kahden viikon ajaksi ja vahvisti samalla tulevaa autovalintaa.

Teksti Sari Okko, Kuvat Kaisa Siljamo

”En yleensä osallistu kilpailuihin, mutta nyt päätin osallistua, sillä halusin tutustua Enyaqiin lähemmin ja selvittää, miten täyssähköauto toimii arjessa, miten lataaminen onnistuu ja mihin toimintamatka maaseudulla riittää”, Lopella perheineen asuva Kaisa kertoo.

Oman auton mittariin kertyy vuodessa noin 35 000-40 000 kilometriä, joten autossa tulee vietettyä paljon aikaa. Työmatkoihin hurahtaa 30 kilometriä suuntaansa, joiden lisäksi arkiajoon sisältyvät vanhempien ja kolmen alakouluikäisen lapsen harrastukset: joogaa, ilma-akrobatiaa, balettia, nykytanssia, jalkapalloa ja musiikkia. Perheeseen kuuluu myös australianpaimenkoira Manu.

Kaisa Siljamon seikkailuviikkoihin mahtui paljon arjen pyörittelyä, mutta myös erityisiä hetkiä perheen kanssa (kuvat alla).

”Tiesin heti, että Enyaq olisi tuleva sähköautoni”

Enyaq ei ollut Kaisalle uusi tuttavuus, sillä hän oli haaveillut autosta reilun vuoden ajan. Kokemusta sähköautoilusta oli ystävän kanssa Lapin reissun mittaiselta matkalta sekä Enyaqin aiemman koeajon verran. Sähköautoilussa kiinnostavat taloudellisuus ja ympäristöystävällisyys.

”Tiesin heti koeajossa, että Enyaq olisi tuleva sähköautoni. Kun arpaonni kilpailussa napsahti kohdilleen, olin ihan puulla päähän lyöty, että näinkö tässä tosiaan kävi. Otin voiton tietenkin vastaan iloisin ja odottavaisin mielen”, Kaisa sanoo.

Voiton myötä Kaisalle avautui kahden viikon seikkailu täyssähköisen Enyaq Coupé SportLinen kanssa. Voitto osui aikaan, jolloin autoa pääsi toiveenkin mukaisesti pyörittämään nimenomaan arjessa, mutta päiviin mahtui myös pieniä juhlahetkiä.

”Kahdessa viikossa ehtii yllättävän paljon. Pisin reissumme vei mökille, jolloin matkaa tehtiin 400 kilometrin edestä.”

Siljamon perheessa harrastetaan paljon. Enyaq vei muun muassa joogaan, jalkapallotreeneihin, ilma-akrobatiaan ja ulkoilemaan koiran kanssa (kuvat alla).

Enyaq tarjosi arjen luksusta koko perheelle

Seikkailu teki paitsi Kaisan haaveesta totta, se vahvisti myös mielikuvaa toiveiden autosta myönteisine yllätyksineen. ”Enyaq on ehdottomasti tulevaisuuden automme. Kokemus vahvisti, että kotipihalla on hyvä olla kotilatausasema. Ja kun pääsi ajamaan tutuilla mutkaisilla talviteillä nelivedolla, sekin kuuluu toivelistalle.”

Enyaq osoitti sopivansa Siljamoille mainosti: takapenkille mahtuivat lapset ja tavaratilaan koira. Auto tarjosi arjen luksusta koko perheelle.

”Hyvä, etteivät lapset itkua vääntäneet, kun auto piti luovuttaa. Lasten suosikiksi nousi takapenkkien oma lämmönsäätömahdollisuus. Itse arvostan Enyaqin hiljaisuutta, tasaisuutta, taloudellisuutta, luotettavuutta, miellyttävyyttä, mukavuutta ja turvallisuutta kaikissa olosuhteissa. Auto kulkee vakaasti kuin raiteilla – ja on hyvännäköinen”.

Kaisan Siljamon mieleenpainuviin Enyaq-viikkoihin jäi muistoja niin pienistä kuin vähän suuremmistakin hetkistä (kuvat alla).

Mieliinpainuvin hetki Enyaqin matkassa?

Enyaq Coupé SportLine herätti teippauksineen ansaittua huomiota siellä, missä Kaisa liikkuikin. ”Oli kiva sanoa, että kyllä, se on minun käytössäni”, Kaisa sanoo hymyillen.

Mieleenpainuviin kokemuksiin lukeutuvat jokainen päivä kahden viikon ajalta, mutta erityisesti se hetki, kun koko perhe pääsi viettämään aikaa yhdessä Tuusulan Koiramäen Pajutallilla.

”Kohokohdaksi voi nostaa myös pikkusiskon tapaamisen pitkästä aikaa ja koiriemme kanssa tehty ulkoilureissu Hämeenlinnan Heinisuolle. Hämärän ja hienon sumun laskeutuessa eksyimme jopa hetkeksi, mutta kännykän ja auton paikannuksen avulla löysimme pian oikeaan suuntaan.”

”Nautin tosi paljon kahden viikon seikkailusta. Joka aamu tuli hyvä mieli, kun pääsi Enyaqin rattiin.”

Lue myös nämä

”Tästä seikkailusta jäi hyvä fiilis”

Ajankohtaista & Uutta

”Ensivaikutelma oli WAU isoin kirjaimin”

Ajankohtaista & Uutta

Škodat nyt nopeaan toimitukseen

Ajankohtaista & Uutta