16.2.2022
FABIA kiri Talviauto 2022 -vertailun ykköseksi Ajankohtaista & Uutta

Tekniikan Maailman perinteikäs ja mittava talviautovertailu pisti yhdeksän polttomoottoriautoa järjestykseen. Ykköspaikan ja Talviauto 2022 -arvonimen vei nimiinsä ŠKODA FABIA.

TEKSTI Sari Okko, KUVAT Esko Tuomisto

Samalla autolla, kesät talvet -otsikolla varustettu juttukokonaisuus tarkastelee vertailuun valittuja autoja yhdeksästä näkökulmasta: talviajo maantiellä, hallittavuus, etenemiskyky, jarrut, kylmäkulutus, lämmityslaite, sähkölämmittimet, valot ja näkeminen sekä talvivarusteet ja käytettävyys. Jokaisen osa-alueen arvosanat vaikuttavat lopulliseen arvosanaan omalla painoarvollaan.

”Talviautovertailun päämäärä on kuitenkin sangen yksinkertainen: kesällä ostetulla autolla on päästävä kaikkina muinakin vuodenaikoina turvallisesti ja vaivattomasti paikasta toiseen”, Tekniikan Maailma tiivistää.

Tekniikan Maailman talviautovertailu on maailman mittavin laatuaan. Tänä vuonna vertailu on jaettu kahteen osaan: TM 4/2022 -lehdessä mukana ovat viime vuoden uutuuksista tankattavat autot ja TM 5/2022 -lehdessä täyssähköautot.

Tekniikan Maailman talvivertailu kiittää muun muassa Fabian tasapainoisuutta, talviajettavuuden hyvää ohjattavuutta, turvallisuutta, ketteryyttä sekä isomman auton tuntua.

”Ohjaustunto on just eikä melkein”

ŠKODA FABIA 1.0 TSI 110 Style DSG oli mukana polttomoottoriautot-sarjan talvitestissä kahdeksan muun automerkin kanssa. Maantieajossa Fabia sai kiitettävän arvosanan mm. ajettavuudesta: ”Pienestä koostaan huolimatta Fabia ei tunnu valtatielläkään pikkuautolta, vaan kulkee mallikkaan suuntavakaasti kuljettajan toivomaan suuntaan.” ”Ohjaustunto on just eikä melkein ja ohjattavuus on mallikasta.”

Hallittavuudesta Fabia sai ainoana talvivertailun autona täyden kympin. Testaajien mukaan Fabia loisti myös etenemiskyvyssä, jyrkässä ja mutkaisessa ylämäessä. ”Škoda etenee umpihangessakin kiitettävän hyvin.” Kiitettäviä arvosanoja Fabialle ropisi niin ikään lämmityslaitteiden sekä sähkölämmittimien vertailussa.

Fabia vei vertailun voiton nimiinsä neljällä lumihiutaleella ja yleisarvosanalla 8,4. Škodan näkökulmasta Fabia jatkoi samalla talvivertailun voittoisaa linjaa: viime vuonna lataushybridien talvivertailun ykköseksi valittiin OCTAVIA Combi 1.4 TSI PHEV Style iV DSG.

Pitkät perinteet: Tekniikan Maailma on tehnyt autojen talvivertailuja jo vuodesta 1980. Tämän vuoden talvitestin tankattavien uutuusmallien ykköseksi nousi ŠKODA FABIA.

Talviauton tulokset TM 4/2022

  1. ŠKODA FABIA 1.0 TSI 110 Style DSG 8,4
  2. Dacia Sandero Stepway TCe 90 auto Comfort 8,2
  3. Mercedes-Benz C 300 e T A Business 8,1
  4. Peugeot 308 GT Hybrid 225 EAT8 8,0
  5. Toyota Yaris Cross 1,5 Hybrid Style 8,0
  6. Nissan Qashqai MHEV 158 XTronic Tekna 7,9
  7. Hyundai Tucson 1,6 T-GDi PHEV 4WD 6AT 7,8
  8. Renault Arkana E-Tech 145 Hybrid Intens 7,8
  9. Ford Kuga Titanium X 2,5 PHEV 7,5

Lue koko juttu Tekniikan Maailmasta

Laajan ja ammattiaidolla tehdyn talvivertailun osa 1 ”Yhdeksän tankattavaa autoa” löytyy kokonaisuudessaan Tekniikan Maailma 4/2022 -lehdestä ja TM:n sivuilta, tästä linkistä

Uusi FABIA MONTE CARLO jatkaa ikonisia perinteitä

Ajankohtaista & Uutta

Autotoimittajien koeajossa uusi ŠKODA Fabia

Škoda mediassa

Škodan muotoiluosaston salaiset taustavoimat

Ajankohtaista & Uutta