25.5.2022
Junnujoukkue kiitti ja koki unelmiensa illan Ajankohtaista & Uutta

2022 Jääkiekon MM-kisojen teemana on Making Miracles. Pieniä, suuria ihmeitä tapahtui, kun kokonainen lätkäjunnujoukkue pääsi osaksi kisahuumaa.

Tapparan juniorijääkiekkoilijat kokivat elämänsä yllätyksen voittaessaan koko joukkueelle ja aktiiviselle taustajoukolle liput 2022 Jääkiekon MM-kisoihin. Voiton kruunasi pääsy seuraamaan Suomi-Tšekki -ottelua Tampereen Nokia Arenalla – kotijoukkueen voittaessa 3-0.

TEKSTI SARI OKKO, KUVAT ESKO TUOMISTO

Jo 30 vuotta Jääkiekon MM-kisojen virallisena pääsponsorina toiminut ŠKODA halusi tänä vuonna nostaa esiin jääkiekon pienten supertähtien takaa löytyviä taustahenkilöitä – heitä, jotka jaksavat tehdä pyyteetöntä työtä kulisseissa ja jäävät usein ilman huomiota.

Kiitä elämäsi lätkä-äitiä -kampanjan kärkeen nostettiin äidit ja kilpailuun pääsi mukaan tekemällä kiitosvideon omistautuneelle jääkiekkoäidille. Satojen kiitosvideoiden virta yllätti jo ensimmäisenä päivänä. Kampanjaan osallistuneiden kesken ŠKODA arpoi yli 300 lippua jokaiseen Suomen alkusarjan otteluun, puolivälieriin, välieriin ja finaaliin.

"Jääkiekko on Škodan DNA:ssa. Vuosien varrella olemme nähneet kaikkien pelaajien takana olevien sankareiden merkityksen – olivatpa he sitten äitejä, isiä, äitipuolia, tätejä, ystäviä, huoltajia, joukkueenjohtajia, valmentajia tai muita läheisiä. Vaikka kampanjan keskiössä ovat äidit, se on tarkoitettu kiitokseksi kaikille taustajoukoille”, ŠKODA Suomen brändijohtaja Jukka-Pekka Kevätsalo korostaa.

”Otteluun pääsy on kiitos koko joukkueellemme”

ŠKODA mahdollisti kampanjan osana yhden kokonaisen junnujoukkueen osallistumisen 2022 Jääkiekon MM-kisoihin. Voitto osui Tapparan U13 AAA -joukkueelle, joka pääsi seuraamaan Suomi-Tšekki -ottelua Tampereen Nokia Arenalle.

Yksi onnellisista junnuista on Otso Yliaho (11 v), jonka perheessä jääkiekko on iso osa arkea – ja juhlaakin. Myös Otson pikkuveljet Eemeli (9 v) ja Akseli (4 v) pelaavat, joten perhe-elämään mahtuu runsaasti lätkää. Tässä perheessä lasten kanssa on aina liikuttu paljon, mutta harrastuksensa jokainen on valinnut itse.

Otso Yliaho (oikealla), pikkuveli Eemeli sekä vanhemmat Tapio Yliaho ja Emma Harjupatana pääsivät yhdessä seuraamaan Suomi-Tšekki -ottelua Tampereen Nokia Arenalle. ”Unohtumaton kokemus ja hieno kiitos koko joukkueellemme”, Tapio tuumii.

”Lasten harrastukset vievät paljon aikaa, mutta kyllä se enemmän antaa kuin ottaa. Lapset lähtevät innolla harkkoihin, mikä kertoo siitä, että kyseessä on mieleinen juttu. Junnujoukkueillamme on myös hyvä ja aktiivinen taustayhteisö, johon jokainen tuo omaa osaamistaan kaikkien yhteiseksi hyväksi. Aina saa apua ja tukea”, isä Tapio Yliaho sekä äiti Emma Harjupatana kertovat.

Some- ja videovastaavana toimiva Tapio sai vinkin Škodan kilpailusta joukkueenjohtaja Mika Toivolalta. Autoa ajellessa syntyi ajatus videon näkökulmasta – siitä kaikesta, mitä perheet taustalla tekevät ja mikä on huoltajien rooli. Videossa kiitetään kuskaamisesta, kannustamisesta ja kokkaamisesta, ja se päättyy poikien sanomana viestiin: ”Tää peli pelataan äideille!”

”Kun sain puhelun, jossa kerrottiin, että olemme voittaneet 50 lippua kotiotteluun, riemu oli katossa. On uskomattoman hienoa päästä koko porukalla katsomaan peliä. Uskon, että yhteinen kokemus lisää yhteisöllisyyttämme entisestään. Tämä on samalla suuri kiitos koko joukkueellemme”, Tapio kiittää.

Oliver Niemi ja äiti Kiia Kokko nauttivat 2022 Jääkiekon MM-kisojen tunnelmasta sekä kotiottelusta kotikaupungissa.

”Olemme joukkueena yhtä suurta perhettä”

Tapparan U13 AAA-joukkueessa pelaavalla Oliver Niemellä (12 v) on kuuden vuoden pelihistoria, mutta tie joukkueeseen ei kulkenut perinteisesti kiekkokoulun vaan Tampereen Sorsapuiston kautta. Oliverin äidillä, Kiia Kokolla, on taitoluistelija- ja telinevoimistelijatausta, joten hän puki nelivuotiaalle luistimet jalkaan ja lähti pojan kanssa jäälle.

”Siellä ne perustaidot saivat startin ja nyt ne jatkuvat joukkueessa. Jääkiekko on hieno laji niin pojalle kuin äidille. Olemme saaneet joukkueesta paljon uusia ystäviä. Tekemistä ja treenejä riittää, mutta meillä on totuttu nopeisiin liikkeisiin ja lähtöihin. Ennakointi on tärkeää, jotta kaikki pysyy matkassa”, Kiia hymyilee.

Kiia on mukana joukkueen varainhankinnassa sekä toiminut turnausten kuuluttajana, otteluiden kirjanpitäjänä ja oheistreenien vetäjänä – aina kun apua tarvitaan. Joukkueessa toimiminen sekä lapsen kannustaminen harrastuksessa ovat merkityksellisiä asioita.

”Olemme joukkueena yhtä suurta perhettä. Nokia Arenalle yhdessä pääseminen on kaunis kiitos kaikille, jotka tekevät ikään kuin näkymätöntä taustatyötä. On vaikea uskoa, että juuri meidän joukkueemme voitti ja pääsimme katsomaan kotiottelua omassa kotikaupungissamme. Tästä jää upeat muistot”, Kiia summaa.

Tapparan U13 AAA -joukkue voitti 50 lippua Suomi-Tšekki -otteluun 24.5. Unelmien ilta mahdollistui Škodan Kiitos lätkä-äiti -videokilpailun voiton kautta.

ŠKODA ja Jääkiekon MM-kisat: yhdessä jo 30 vuotta – osallistu kilpailuun

Sponsorointi & yhteistyö

Jo Fan Zonella tunnelma on katossa

Ajankohtaista & Uutta

Lastenklinikoiden Kummit saivat lippulahjoituksen 2022 Jääkiekon MM-kisoihin

Ajankohtaista & Uutta