5.8.2022
Jyväskylässä riittää vauhtia ja fiilistä – katso päivän kuvat Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA-mekaanikot Janne Mäenpää ja Hanna Skantz pääsivät tositoimiin perjantaina neljä kertaa. Huollettavana on Mikko Heikkilän ja Samu Vaalerin ŠKODA Fabia Rally2 Evo.

Rallipäivään mahtuu lukematon määrä tapahtumia erikoiskokeiden ohella kulissien takana niin varikolla kuin tapahtumatoreilla. Suomen MM-ralli eli Secto Rally Finland on vetänyt puoleensa jopa kaikkien aikojen yleisöennätyksiä.

TEKSTI Sari Okko, KUVAT Esko Tuomisto

Varikolla tunnelma sähköistyy ralliautojen saapuessa huoltoon, mutta erikoiskokeiden aikana tunnelma hiljenee ja päivään mahtuu paljon odotteluakin. Tapahtumatorilla ja rallipätkillä nautitaan pitkin päivää paitsi helteisestä säästä myös runsaasta oheisohjelmasta. Seuraa rallitunnelmia myös ŠKODA Suomen somekanavissa.

Antti Kovanen, Outi Raivio, Unelma (3 v) ja Aatos (10 kk) vierailivat perjantaina Škodan osastolla tapahtumatorilla. Outilla on ajossa OCTAVIA RS 4x4 TDI kaikin maustein, johon koko perhe on erittäin tyytyväinen. Suurella tavaratilalla varustettu täyssähköinen ŠKODA ENYAQ Coupé RS iV olisi noin 20 000 kilometriä vuodessa ajavan Outin mieleen.

Juontaja-näyttelijä Jane Hölsö piti tällä kertaa pyörät pyörimässä Škodan näyttelyosastolla. ”Erittäin hieno ja hauska tapahtuma. On ollut ilo päästä ensimmäistä kertaa Suomen MM-ralliin ja tavata paljon erilaisia ihmisiä. Päivän aikana sattuu ja tapahtuu – yllätysohjelmaakin”, Jane kertoo.

Jyväskylän Paviljongin ŠKODA-osaston kupeesta löytyvä koeajorata veti puoleensa perheen pienimpiä. Potkuautoille riitti radalla kysyntää rallikisahengessä.

Škodan osastolla päästiin ihailemaan ENYAQ Coupé RS iV -täyssähkökatumaasturia, OCTAVIA RS iV -mallia sekä ensimmäistä kertaa Suomessa Škodan uutta WRC2-luokan FABIA RS Rally2 -ralliautoa. Mukana menossa ovat myös Aura Silvennoinen, Elisa Hildén ja Jane Hölsö.

TGS Worldwide -tiimin varikolla kuljettajien ja mekaanikkojen ruokahuollosta vastaa Sara Piekäinen. ”Ruokaa pitää olla riittävästi ja oikeaan aikaan rallin aikatauluihin sopien. Olen porukan mukana kaikissa SM-, EM- ja MM-ralleissa”, rallitutkinnot itsekin suorittanut ja kartanlukemisesta kiinnostunut Sara kertoo.

Torstain yleisöerikoiskokeella Harjussa tehtiin kaikkien aikojen yleisöennätys: 19 500 katsojaa. Myös metsäpoluilla ajetuilla erikoiskokeilla rallinystäviä nähtiin sankoin joukoin ”kuin vanhoina hyvinä aikoina.”

Yle Urheilu kävi kuvaamassa nuoria ŠKODA-mekaanikkoja tositoimissa perjantain toisella huolto-osuudella teemalla ”talenttikisasta MM-kisoihin”. Haastatteluun lähtivät Hanna Skantz ja Kimmo Korpi. Haastattelusta vastasi Henri Pitkänen ja kuvaamisesta Sami Sormunen.

Mikko Heikkilä ja Samu Vaaleri ovat tyytyväisiä mekaanikkojen ammattitaitoon jälleen kerran. ŠKODA Fabia Rally2 Evo starttaa päivän kolmannelle erikoiskokeelle.

Varikkoalueella tunnelma sähköistyy aina, kun ralliautot palaavat erikoiskokeilta. Taukojen aikana kysyntää riittää muun muassa Mikko Heikkilän ja Samu Vaalerin fanikorteille.

ŠKODA Fabia Rally2 Evo on valmis lähtöön. Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki kurvaavat varikolta Harjun perjantaiselle erikoiskokeelle.

Lue myös

Lindholmille ja Hämäläiselle Jyväskylä on erityinen paikka

Ajankohtaista & Uutta

Rallipäivä tarjosi elämyksiä varikolla, shakedownissa ja Harjulla

Ajankohtaista & Uutta

Secto Rally Finland valmiina starttiin

Ajankohtaista & Uutta