25.10.2020
Octavia G-TEC – vastuullinen kaasuauto Ajankohtaista & Uutta

Aja puhtaammin kaasuhybridillä. OCTAVIA G-TEC on Suomen suosituin kaasuauto.

TEKSTI JA KUVAT ŠKODA AUTO

Kaasulla kulkeva Octavia G-TEC -mallin 1.5 TSI -moottori kehittää tehoa 96 kilowattia (130 hv). Kaasu palaa moottorissa puhtaammin, minkä seurauksena hiilidioksidipäästöt jäävät noin 25 prosenttia pienemmiksi vastaavaan bensiinimalliin verrattuna. Lisäksi typen oksidien (NOx) päästöt ovat merkittävästi pienemmät eikä hiukkaspäästöjä synny lainkaan. Moottori onkin erityisen taloudellinen kuluttaen kaasua WLTP-ajosyklillä noin 3,8 kiloa sadalla kilometrillä.

Kaasusäiliöiden 17,33 kilon kaasumäärällä auton toimintamatka on jopa 500 kilometriä. Lisänä olevalla yhdeksän litran bensiinisäiliöllä toimintamatka pitenee noin 190 kilometrin verran.

Vaihtaminen kaasusta bensiiniin tapahtuu automaattisesti. Moottori käyttää bensiiniä vain tietyissä käyttötilanteissa, kuten käynnistettäessä kaasun tankkaamisen jälkeen tai käynnistettäessä ulkolämpötilan ollessa alle 10 astetta ja jos kaasua on säiliössä niin vähän, että paine laskee alle 11 baariin.

Octavian kaasuauton tunnistaa takaluukun G-TEC -logosta.

OCTAVIA G-TEC-mallin kolmeen kaasusäiliöön mahtuu yli 17 kilogrammaa bio- tai maakaasua. Jos kaasu loppuu, matka jatkuu automaattisesti 9-litraisen bensiinisäiliön voimin.

Kaasulla kautta maan

 • Bio- ja maakaasun tankkausverkosto laajenee koko ajan.
 • Eri toimijoiden kaasutankkauspaikkoja löytyy tänä
  päivänä pääkaupunkiseudulta Ouluun asti.
 • Tankkaamisen ennakointi onnistuu hyvin uusien
  digitaalisten palvelujen ansiosta, jotka kertovat
  esimerkiksi lähimmän tankkauspisteen.
 • Kaasuauton tankkaaminen on yhtä helppoa ja
  vaivatonta kuin bensiini- tai dieselauton tankkaaminen.