26.10.2020
Tervetuloa OCTAVIA-perheeseen Ajankohtaista & Uutta

Kaikki on pakattu ja kaikki ovat kyydissä. Koeajomatka viikonloppureissua varten voi alkaa.

OCTAVIA-perhe on laajempi kuin koskaan. Olipa se iV-lataushybridi, e-TEC, G-TEC, RS, Scout, TSI, TDI, etuveto tai neliveto, hyppää kyytiin. ŠKODA-perhe Murto teki jo tuttavuutta yhden uutuuden kanssa.

TEKSTI Sari Okko, KUVAT Esko Tuomisto

Syyskuinen iltapäivä on aurinkoisen tuulinen. Helsingin Kruunuvuorenrannan pihamaalla käy kuhina, kun perhe Murto tekee lähtöä. Nyt testataan, miten isä, äiti, kaksi pientä lasta, koira, polkupyörä ja muutama varustekassi mahtuvat kyytiin. Samalla tunnustellaan uuden auton ominaisuuksia.

Maija, Riki, Nikolas (4), Noora (1), Simba-koira, lasten turvaistuimet, rattaat, polkupyörä, koiran kuljetuskoppa ja muutama varustekassi ovat valmiina, kun upouusi Octavia kurvaa pihaan. Jo väri saa heti ensisilmäyksellä kiitosta. ”Jes, se on superbinpunainen, kuten meillä on tapana sanoa”, Maija hymyilee.

Tässä perheessä on ajettu pitkään Škodalla: aiemmin Octavialla ja nykyään Superbilla. Lähiporukoiltakin löytyy useampi Škoda, joten nyt ollaan todellisen Škoda-perheen matkassa.

Octaviaan mahtuu näppärästi koko perhe mökkireissun varusteineen.

Aina yhtä hyvä

Lapsiperheessä auton valinnassa korostuvat tilavuus, turvallisuus ja muunneltavuus. ”Autoon pitää mahtua niin perhe kaikkine tarvikkeineen kuin rumpusetti”, rumpalina ja tuottajana työskentelevä Riki kertoo.

Uusi Octavia Combi on juuri niin hyvä kuin on ennakkoon ajateltu. Kaikki, mitä kyytiin pitää tänään mahtua, mahtuu, ja matkustajillakin riittää tilaa. Kun lastenistuimet ovat paikallaan, matka voi alkaa. Škodan tuttuus tekee uuden Octavian koeajosta helppoa. ”Kaikki on škodamaiseen tapaan helposti käsillä”, Riki toteaa.

”Škodan tutut ominaisuudet, tilat, varusteet ja Simply Clever -ratkaisut helpottavat lapsiperheen arkea. Vaikka malli vaihtuu, Škodan rattiin on aina helppo tarttua. Se on aina yhtä hyvä”, Maija lisää.

Kun autossa on hyvät tilat kaikille, matka sujuu. Tällä koeajomatkalla matkustamisen mukavuutta testasivat Maija, Riki, Nikolas ja Noora Murto.

Yli odotusten

Kuskiin vaikutuksen tekee niin digitaalinen mittaristo kuin suuri kojelaudan keskiosassa sijaitseva kosketusnäyttö entistä intuitiivisempine tietoviihde- ja navigointiominaisuuksineen. Jotain ihan uutta edustaa Head Up -tuulilasinäyttö, joka heijastaa ajamisen kannalta tärkeimmät tiedot suoraan tuulilasille.

”Tuulilasiin heijastuvat ja koko ajan sopivasti nähtävissä olevat tiedot, kuten ajonopeus, nopeusrajoitukset, liikennemerkit ja avustinjärjestelmien tiedot, helpottavat merkittävästi ajamista. Perheellisen näkökulmasta turvallisuutta ei voi koskaan korostaa liikaa”, Riki vahvistaa.

Koeajoauton nahkaverhoillut istuimet tukevat pitkän kuskin ajokokemusta pidemmilläkin matkoilla. Lisäplussaa tarjoilee kevyt ja tarkka ohjattavuus. ”Tämä autohan suorastaan lentää. Uusi Octavia on jopa meille erittäin positiivinen yllätys”, Maija ja Riki sanovat.

Uuden Octavia Combin tavaratila on takaistuimet pystyasennossa 640 litraa ja takaistuimet alhaalla jopa 1700 litraa.

Tulevaa mökkimatkaa harjoiteltiin Laajasalon Stansvikin kartanon kauniissa maisemissa ja komean tammikujan viitoittamalla tiellä.