11.7.2022
Pesisfestareilla juhlittiin Idän ja Lännen tasapeliä – mukana myös ŠKODA Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA on mukana Superpesis-otteluissa koko kauden ajan aina syyskuun loppuun asti.

Suomen suurin ja suosituin tähdistöottelutapahtuma, pesäpallon perinteikäs Itä-Länsi -viikonloppu, päättyi tasatulokseen. Tampereen Kaupin upouudella pesäpallostadionilla näkyi ja kuului myös Suomen Pesäpalloliiton yhteistyökumppani ŠKODA.

TEKSTI SARI OKKO, KUVAT ESKO TUOMISTO

Toista vuotta jatkuneen yhteistyön myötä ŠKODA sponsoroi naisten ja miesten Superpesistä sekä toimii lyöjätilaston virallisena kumppanina. Yhteistyön yksi kesän kohokohdista, Itä-Länsi -tähdistöottelu, pelattiin Tampereella 9.-10.7.

Ensimmäinen Itä-Länsi -tapahtuma järjestettiin jo vuonna 1932. Sen jälkeen vuosittainen tapahtuma on peruttu vain neljä kertaa: kaksi kertaa sotien ja kaksi kertaa koronan takia. Viime hetkillä valmistunut stadion veti pesisfestariviikonlopun aikana puoleensa: lauantaina lähes 4200 ja sunnuntaina 2700 katsojaa.

Viime hetkillä valmistunut Kaupin pesäpallostadion veti puoleensa: lauantaina tähdistöottelua tuli seuraamaan lähes 4200 ja sunnuntaina noin 2700 katsojaa.

ŠKODA palkitsi kenttien parhaat

Lauantaina pelivuorossa olivat pojat ja miehet, sunnuntaina tytöt ja naiset. Itä-Länsi -viikonloppu päättyi urheilullisesti tasatulokseen: lauantaina voittivat Lännen pojat ja Idän miehet, sunnuntaina Idän tytöt ja Lännen naiset.

ŠKODA palkitsi kentän parhaat pelaajat. Miehissä voitto meni Itä-Länsi -pelin ensikertalaisena esiintyneelle Seinäjoen Maila-Jussien kasvatille ja voitokkaan Idän sankarille Juho Toivolalle (32 v). Itä voitti kahden tunnin ja 28 minuutin taistelun jälkeen Lännen kotiutuskisan kautta 2–1.

Viikonlopun Itä-Länsi -tapahtuma päättyi urheilullisesti tasapeliin. Lauantaina voittivat Lännen pojat ja Idän miehet, sunnuntaina Idän tytöt ja Lännen naiset. Kuvassa Idän miehet juhlivat voittoa.

Juontaja Antti Haapasalo piti taukojen aikana tunnelmaa yllä. ”Kiitos Itä-Länsi -kansa! Takki on tyhjä, mieli onnellinen”, Haapasalo twiittasi pesisviikonlopun päätteeksi.

”Toivola löi neljä juoksua, joista kaksi ensimmäistä pelin alkuun samalla lyöntivuorolla yksitellen ja viimeisen kotiutuskisan voittojuoksuna taktisesta takaväärästä loistavana yhden käden näpäyksenä”, Suomen Pesäpalloliiton yhteyspäällikkö Antti Kallio kertoo.

Naisten puolella parhaana pelaajana palkittiin Manse PP:ssä Superpesistä pelaava, Janakkalan Janan kasvatti Anna Ala-Kauhaluoma (19 v). Lännen naiset voittivat ottelun lukemin 0-1. Voitto tuli Lännelle jo yhdennentoista kerran peräkkäin.

”Anna valittiin parhaaksi pelaajaksi kokonaisvaltaisesti hyvän ottelun ja heti pelin alkuun lyötyjen juoksujen ansiosta. Annan peli oli varsin virheetöntä niin sisällä kuin ulkona”, Kallio sanoo.

Kaupin pesäpallostadionilla pääsi osallistumaan leikkimieliseen kisaan, jossa piti arvata, paljonko pesäpallovarusteita FABIA Monte Carlon tavaratilasta löytyy. Arvauslaput ŠKODA-ständilla vastaanotti Aura Silvennoinen. Oikein arvanneet voittivat ŠKODA-tuotepaketin.

ŠKODA on Suomen Pesäpalloliiton yhteistyökumppani jo toista vuotta. Itä-Länsi -ottelussa näytillä olivat täyssähkökatumaasturi ENYAQ iV SportLine ja FABIA Monte Carlo.

Kaikkien aikojen pesiskesä jatkuu

ŠKODA oli parhaiden pelaajien palkintojen ohella läsnä näkyvästi ja kuuluvasti. Pesäpallostadionin tapahtuma-alueella pääsi tutustumaan täyssähkökatumaasturi ENYAQ iV SportLine -malliin sekä osallistumaan kisaan, jossa arvuuteltiin, montako pesäpallomailaa löytyy FABIA Monte Carlon tavaratilasta. Oikein arvanneet voittivat ŠKODA-tuotepaketin.

ŠKODA on mukana Superpesis-otteluissa koko kauden ajan aina syyskuun loppuun asti. ŠKODA on mukana myös omalla Team ŠKODA -joukkueella heinäkuussa Sotkamossa, jossa pelataan valtakunnallinen ja vuosittainen Tenavaleiri 19.-24.7.

Team ŠKODA -joukkueen pelaajat tulevat Simosta, Hämeenlinnasta ja Säkylästä eli sellaisista pienseuroista, joilla ei ole ikäluokassaan riittävästi harrastajia täyteen joukkueeseen. Sotkamossa Team ŠKODA -joukkueen pelaajat saavat mm. uniikit ŠKODA-peliasut ja liikkuvat leirin aikana ŠKODA SUPERB Combi iV -mallin kyydissä.

Myös poikien puolella nähtiin todellista pallotaituruutta ja tarkasti kentälle viuhuvia lyöntejä.

Kaisu Lager-Ruuti innostui pesäpallo-otteluun tulemisesta 40 vuoden tauon jälkeen. Vaikutuksen teki niin Kaupin pesäpallostadion kuin ŠKODA ENYAQ iV SportLine. ”Uusi auto on hakusessa, ja erityisesti hybridi kiinnostaa”, Kaisu tuumi.

ŠKODA on Suomen
Pesäpalloliiton
pääyhteistyö-
kumppani

Yhteistyö näkyy ja kuuluu kauden aikana tapahtumissa, superpesisotteluissa sekä eri mediakanavilla. Lisätietoa Superpesiksen kaudesta 2022 löydät superpesis.fi-sivustolta.

Lue myös

Pyörällä Saimaan ympäri – mukana myös ŠKODA

Ajankohtaista & Uutta

MM-pokaali kiertää nyt Suomen suvessa

Ajankohtaista & Uutta

Koeajossa ŠKODA-kolmikko – lue tuoreet tunnelmat

Škoda mediassa