1.8.2023
Scala ja Kamiq: suositut automallit uudistuvat Ajankohtaista & Uutta

Kompakti Škoda Scala ja crossover-katumaasturi Škoda Kamiq uudistuvat. Tuttuja suosikkimalleja on jalostettu viemällä muotoilu, sisustus, toiminnallisuus ja turvallisuus seuraavalle tasolle. Katso uudistuvien mallien tuoreet kuvat ja videot.

Teksti ja kuvat Škoda Auto

Škoda Auto on valloittanut Scalalla ja Kamiqilla uusia asiakkaita. Vuonna 2019 myyntiin tullutta Scalaa on myyty tähän mennessä lähes 230 000 kappaletta 57 maassa. Muutama kuukausi Scalan ensiesittelyn jälkeen Škoda tuli Kamiqilla mukaan suosittuun pienempien crossover-katumaastureiden luokkaan. Kamiqeja on valmistettu yli 350 000 kappaletta 60 maassa. Vuosina 2021 ja 2022 Kamiq olikin Škodan myydyin katumaasturimalli.

Škoda Scala – perhekokoluokan auton uusi erottuvampi ilme

Škoda on päivittänyt kompaktikokoluokan Scala-mallinsa muotoilun entistäkin erottuvammaksi. Jäähdyttimen uusi Škoda-säleikkö ja uudenmalliset etu- ja takahelmat lisäävät Scalaan selviä piirteitä näyttävästä Vision RS -konseptiautosta. Auton dynaamista kokonaisilmettä korostavat nyt ensimmäistä kertaa Scalaan tarjolla olevat sirot Matrix LED -ajovalot, joiden LED-moduulit tuovat mieleen jääpalat tai jalokivet.

Myös Scalan kevytmetallivanteiden valikoimaa on uudistettu: vanteiden koot ovat 16‒18 tuumaa. Saatavilla on edelleen myös alemmas takavaloihin saakka jatkettu ja alaosastaan musta takalasi, joka on Scalan muotoilun erityispiirre. Uudistuneeseen Scalaan on saatavissa yhdeksän ulkoväriä. Sporttisen Scala Monte Carlo -mallin tunnistaa edelleen useista korostavan mustista yksityiskohdista.

Škoda Kamiq – entistä vahvempi katumaasturi-ilme

Škoda Kamiq uudistuu vahvemmin katumaasturimaiseksi: uudenlaiset etu- ja takahelmat ja takadiffuusori vankentavat kokonaisilmettä, aiempaa suurempi ja pystympi jäähdyttimen säleikkö korostaa vahvaa keulailmettä. Ajovaloyksiköiden uusi muotoilu tehostaa sekin keulan uutta ilmettä. Kamiqiin on nyt saatavissa Matrix LED -ajovalot, joiden LED-moduulit ovat kahdeksankulmaiset. Uudistuvan Scalan tapaan Kamiqiin on saatavissa uusia kevytmetallivanteita ja yhdeksän ulkoväriä.

"Škoda Kamiq on kahden viime vuoden ajan ollut suosituin katumaasturimallimme. Nyt toteutettavilla kattavilla malliuudistuksilla Kamiq kehittyy vieläkin kiinnostavammaksi – sen terävöityvä muotoilu sekä uudet turvallisuus- ja mukavuusvarusteet antavat sille kaikki edellytykset vahvistaa asemaansa entisestään suositussa katumaasturiluokassa", myynnistä ja markkinoinnista vastaava Škoda Auton hallituksen jäsen Martin Jahn sanoo.

Laaja valikoima vaihtoehtoja

Uudistuneisiin Kamiq- ja Scala-malleihin on tarjolla kolme varustetasoa Essence, Selection ja sporttinen Monte Carlo, kuusi sisustuksen designvalintaa sekä monia varustepaketteja ja yksittäisiä lisävarusteita.

Autojen tuotannonaikaisen hiilijalanjäljen pienentämiseksi Škoda Auto käyttää Scalassa ja Kamiqissa vastuullisia ja kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja. Kierrätysmateriaalien käyttöä täydentää uusiutuvien luonnonmateriaalien käyttö. Esimerkiksi oviverhousten materiaalissa käytetään hamppu- ja kenaf-kuitua.

Edistykselliset avustinjärjestelmät, monipuolinen varustelu

Kummassakin uudistuneessa automallissa on erinomainen aktiivinen ja passiivinen turvallisuus, kiitos vankan korirakenteen ja nyt entistäkin edistyksellisempien avustinjärjestelmien. Vakiovarustukseen sisältyvät esimerkiksi automaattinen ja jalankulkijatunnistuksellinen hätäjarrutusjärjestelmä Front Assist, kaista-avustin Lane Assist ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä. Törmäyksessä kuljettajan ja matkustajien suojana on enimmillään jopa yhdeksän turvatyynyä.

MQB-A0-perustekniikkaan pohjautuvissa Scalassa ja Kamiqissa käytetään tehokkaita ja taloudellisia evo2-sukupolven TSI-bensiinimoottoreita, joiden tehot ovat välillä 70 kW (95 hv) ja 110 kW (150 hv).

Kaikissa malleissa on vakiovarusteena 8- tuumainen digitaalinen mittaristo ja 8,25-tuumainen tietoviihdenäyttö. Škoda-automalleista tunnetut Simply Clever -ratkaisut täydentyvät nyt näissä kummassakin automallissa sähkötoimisen takaluukun kosketuksettomalla käytöllä (Virtual Pedal).

Secto Rally 2023 ajetaan jälleen Jyväskylässä

Ajankohtaista & Uutta

Nyt ajetaan tuulen voimalla – mukana myös Škoda

Ajankohtaista & Uutta

Uusia tuulia – Škoda mukana purjehduksen Europe Class MM-kisoissa 2024

Ajankohtaista & Uutta