10.7.2023
Uusia tuulia – Škoda mukana purjehduksen Europe Class MM-kisoissa 2024 Ajankohtaista & Uutta

Suomi järjestää kansainväliset purjehduksen Europe Class MM-kisat Hangossa kesällä 2024. Pääyhteistyökumppanina mukana on Škoda Suomi. Yhteistyö julkistettiin aurinkoisessa Alfons Håkans Hangon regatassa 8.7.2023 palkintojenjaon yhteydessä.

Teksti Sari Okko, Kuvat Esko Tuomisto

Kansainvälinen E-jollaliitto (International Europe Class Union) on myöntänyt vuoden 2024 maailmanmestaruuskisat Suomeen, hankolaiselle pursiseuralle Hangö Segelförening (HSF). Kisat järjestetään yhteistyössä Suomen E-jollaliiton kanssa 23.7.-3.8.2024. Pääyhteistyökumppanina toimii Škoda Suomi, ja taustatukena Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV) sekä International Europe Class Union (IECU).

”On suuri kunnia saada kansainvälisesti arvostettu purjehduskilpailu Hankoon. Meillä on vahvat purjehdusperinteet sekä osaamista mittavien tapahtumien järjestämisestä. Odotamme Hankoon jopa 150 purjehtijaa yli kymmenestä maasta. On myös hienoa saada Škoda Suomi mukaan pääyhteistyökumppaniksemme”, kommodori Mikael Lindqvist pursiseura HSF:stä sanoo.

Europe Class MM-kisoja 2024 organisoivien tahojen ja Škoda Suomen yhteistyö julkistettiin Hangon regatan palkintojenjaon yhteydessä 8.7.2023. Kuvassa juontaja Magnus Roth (vas.), Suomen E-jollaliiton Juha K. Laurila, Helkama-Auto Oy:n toimitusjohtaja Maija Koskela ja pursiseura HSF:n kommodori Mikael Lindqvist.

”Jaamme Škodan kanssa paljon yhteisiä arvoja, kuten lähes päästötön liikkuminen, vastuullisuus ja ympäristön kunnioittaminen sekä nuorten tukeminen kehittävän harrastuksen parissa. Näin kovatasoisen kilpailun saaminen Suomeen ja Hankoon on merkittävä asia koko purjehdusurheilun kannalta.”, Juha K. Laurila Suomen E-jollaliitosta lisää.

”Olemme hyvin ylpeitä mahdollisuudestamme päästä mukaan Europe Class MM-kisoihin 2024. Purjehdus jos mikä on vastuullista liikkumista, ja tällä tiellä on myös autoteollisuus. Haluamme tukea nuoria heidän harrastuksissaan ja olla mukana ihmisten elämässä. Olen erittäin iloinen, että kilpailu järjestetään juuri Hangossa, joka täyttää ensi vuonna 150 vuotta”, Škodan maahantuojana toimivan Helkama-Auton Oy:n toimitusjohtaja Maija Koskela kertoo.

Yhteistyökumppaneita yhdistävät arvot kuten lähes päästötön liikkuminen, vastuullisuus ja ympäristön kunnioittaminen. Kisateipein varustettu Škoda Enyaq Coupé SportLine iV herätti huomiota Hangon Itäsatamassa. Kuvassa Mikael Lindqvist, Maija Koskela ja Juha K. Laurila.

Europe Class 2024 MM-kisojen aikana kisaorganisaation käytössä on täyssähköisiä Škoda Enyaq iV -katumaastureita, jotka eivät tuota lainkaan paikallisia päästöjä ja jotka toimitetaan asiakkaille jo nyt hiilineutraalisti.

Europe Class MM – tästä on kyse

Europe Class -maailmanmestaruudesta kisataan noin kahden viikon ajan 23.7.-3.8.2024. Ensimmäisellä viikolla purjehditaan Open Week, jolloin ne purjehtijat, joita ei valittu kansallisen karsinnan kautta, voivat kilpailla paikasta seuraavalla viikolla purjehdittavaan MM-kisaan. Hankoon on odotettavissa jopa 150 purjehtijaa yli kymmenestä maasta.

Europe Class on kansainvälisesti arvostettu kevytveneluokka, jossa purjehditaan niin juniori-, seniori- kuin masters-tasolla. Suomessa on tällä hetkellä noin 40 aktiivisesti kilpailevaa E-jollapurjehtijaa ikäluokassa 15-50 vuotta. E-jolla on ollut olympialuokka vuoteen 2004 asti. Monet suomalaiset huippupurjehtijat, kuten Sari Multala, Thomas Johansson, Kaarle Tapper ja Oskari Muhonen ovat aloittaneet uransa tässä teknisesti vaativassa luokassa.

Hangossa järjestettäviin Europe Class MM-kisoihin on odotettavissa jopa 150 purjehtijaa yli kymmenestä maasta.

Hangon regatasta tunnettu kesäkaupunki Hanko täyttää ensi vuonna 150 vuotta.

Lue myös

Nyt ajetaan tuulen voimalla – mukana myös Škoda

Ajankohtaista & Uutta

Saimaa Cycle Tourilla ajettiin hyvän tuulen kilometrejä

Ajankohtaista & Uutta

Enyaqin vastuullinen nahkaverhoilu on vasta alkua – katso kuvat ja video

Vastuullisuus