15.3.2023
Tänään tilatun Enyaq iV:n voi saada ajoon jo syksyksi Ajankohtaista & Uutta

Suuren suosion saavuttanut täyssähköinen katumaasturi Škoda Enyaq iV valittiin Vuoden Autoksi Suomessa 2022.

Autojen toimitusajat puhuttavat edelleen ja markkinatilanne muuttuu koko ajan. Hyvä uutinen on se, että esimerkiksi suuren suosion saavuttaneen Enyaq iV:n voi saada yllättävän pian. Saatavilla on yksilöitä nopeaan toimitukseen, ja tehdastilauksenakin tiettyjä malleja 4-5 kuukaudessa.

Teksti Sari Okko, Kuvat Esko Tuomisto ja Škoda Auto

Autojen pitkät toimitusajat johtuvat koronavuosien aikana syntyneestä ja Ukrainan sodan syventämästä maailmalaajuisesta puolijohdepulasta sekä tarvittavien raaka-aineiden ja materiaalien saatavuusongelmista.

”Markkinoilla on yleinen käsitys siitä, että autojen toimitusajat ovat edelleen pitkiä, mutta on myös toisenlaisia näkymiä. Esimerkiksi täyssähköisestä Škoda Enyaq iV -katumaasturista löytyy tällä hetkellä yksilöitä jopa nopeaan toimitukseen”, Helkama-Auton myynnistä, kentästä ja Business Managementistä vastaava johtaja Petri Raitala sanoo.

”Täyssähköisestä Škoda Enyaq iV -katumaasturista löytyy tällä hetkellä yksilöitä jopa nopeaan toimitukseen”, Petri Raitala sanoo.

”Myös tehdastilauksissa päästään tällä hetkellä osassa mallistoa jopa 4-5 kuukauden toimitusaikaan. Tämä tarkoittaa sitä, että keväällä tilatun takavetoisen Enyaqin voi saada jo syksyksi.”

Puolijohdepula näkyy edelleen tietyissä malleissa varusterajoituksina. Nelivetoisten Enyaq iV -mallien toimitusaika on Raitalan mukaan tällä hetkellä noin 11-12 kuukautta.

”Tilanne muuttuu koko ajan. Haasteista huolimatta olemme menossa kohti normaalimpaa tilannetta. Muussakin Škoda-mallistossa toimitusajat ovat jo lyhentyneet lähemmäksi normaalia”, Raitala tuumii.

Škoda Kamiq

Škoda Karoq

Katso myös

Komea kolmikko – Kodiaq, Karoq ja Kamiq

Ajankohtaista & Uutta

Läpi lumen ja tuiskun – Enyaq Coupé 80x 4x4 RS iV

Koeajossa

Škoda Enyaq – talviuimarin paras kaveri

Ajankohtaista & Uutta