19.5.2024
Uusi Kodiaq Oliver Stefanin silmin – katso video Ajankohtaista & Uutta

Škodan muotoilujohtaja Oliver Stefani kertoo kookkaan katumaasturimallin muotoilun olleen haasteellista. Miten hänen tiiminsä selviytyi haasteista? Entä mistä hän on eniten ylpeä? Lue lisää ja katso video.

Teksti ja kuvat Škoda Auto

Edeltäjämallia tilavammassa ja käytännöllisemmässä toisen sukupolven Kodiaqissa näkyvät Škodan uusi muotokieli ja sen Modern Solid -elementit. Muotoilutiimi ei keskittynyt ainoastaan tekemään Kodiaqista tyylikästä, vaan tiimi halusi ulkonäön viestivän myös auton suurista sisätiloista. "Näin suurten sisätilojen saaminen tyylikkääseen ulkomuotoon on aina haaste," Oliver Stefani vahvistaa. "Mutta me Škodalla rakastamme haasteita," hän lisää.

Auton keulailmettä hallitsee uusi ja vahvailmeinen jäähdyttimen säleikkö, joka ulottuu ajovaloyksikköihin saakka. Se liittää Škodan katumaasturimalleille yhteisen nelivaloilmeen ylemmät valoyksiköt toisiinsa. Sen yhteyteen on saatavilla myös valaistu vaakalista, joka yhdistää ylempien valoyksiköiden alareunoihin sijoitetut päivävalonauhat toisiinsa. Näin uuden Kodiaqin keulaan syntyy upea valoilme. Myös takavaloyksiköt ovat jalokivimäiset. Ne leventävät autoa visuaalisesti ja korostavat siten kokoa ja sisätiloja. Stefani korostaa, että muotoilun keinoin on myös parannettu auton aerodynamiikkaa.

Uuden Škoda Kodiaqin keulailmettä hallitsee vahvailmeinen jäähdyttimen säileikkö.

Sisätiloista löytyy useita kiinnostavia varusteita ja yksityiskohtia. "Keskityimme erityisesti käytännöllisyyteen ja toimivuuteen. Esimerkiksi vaihteenvalitsin ei enää ole keskikonsolissa: saimme keskikonsoliin enemmän tilaa siirtämällä vaihteenvalitsimen ohjauspyörän viereen," Stefani kertoo.

Toinen hyvä ja käytännöllinen esimerkki on kierrettävät ja painettavat Smart Dials -säätimet, jotka helpottavat esimerkiksi ilmastoinnin käyttöä. Sisätiloissa käytetään tyylikkäitä, miellyttäväpintaisia ja vastuullisia materiaaleja. Sisätilojen toteutusta voidaan luonnehtia kaksisaariseksi: toinen kuljettajalle ja toinen etumatkustajalle.

Toisen sukupolven Kodiaqin uudet Smart Dials -säätimet edustavat sisätilojen kiinnostavia ja hienostuneita varusteita.

Näiden näkyvien uutuuksien lisäksi uusi Kodiaq tarjoaa runsaasti voimalinjavaihtoehtoja, joista yksi on yli 110 kilometrin WLTP-toimintamatkaan sähköllä yltävä ladattava hybridi. Huippuluokan ajoavustimet tekevät ajamisesta ja matkustamisesta entistäkin turvallisempaa ja mukavampaa.

Rakenna Škoda Rakenna verkossa juuri sinulle sopiva Škoda Rakenna nyt
Tilaa uutiskirje Kuule ensimmäisten joukossa uusimmat Škoda-uutiset Tilaa

Lue myös nämä

Superb & Kodiaq Tour 2024 starttasi vauhdilla – tässä tunnelmat

Ajankohtaista & Uutta

Škoda-autojen uudet säätimet ja yksilöitävä käyttöliittymä

Ajankohtaista & Uutta

Jääkiekkohuuma kasvaa – U18 MM-kisat alkavat 25.4.

Ajankohtaista & Uutta