18.11.2021
Uusi ŠKODA FABIA – turvallisuuden huippua Ajankohtaista & Uutta

Jopa yhdeksällä turvatyynyllä varustettu uusi ŠKODA FABIA kuuluu kokoluokkansa turvallisimpiin autoihin. Usean eri avustinjärjestelmän yhdistävä Travel Assist -ajoavustinkokonaisuus kruunaa niin autoilun turvallisuuden kuin mukavuuden. Katso kuvat!

TEKSTI ja KUVAT ŠKODA Auto

Uusi FABIA pohjautuu ensimmäistä kertaa Volkswagen-konsernin MQB A0 -perustekniikkaan, jonka ansiosta aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden järjestelmiä ja ratkaisuja on voitu kehittää entisestään. Tekniikka mahdollistaa myös edistyksellisten, suuremman kokoluokan autoista tunnettujen avustinjärjestelmien toteuttamisen.

Uuteen Fabiaan on saatavissa jopa yhdeksän turvatyynyä.

Avustinjärjestelmät turvallisuuden takeena

Fabiaan on nyt saatavilla ensimmäistä kertaa turvallisuutta ja mukavuutta lisäävä Travel Assist -ajoavustinkokonaisuus. Kokonaisuus sisältää useita yhdessä toimivia avustinjärjestelmiä, jotka avustavat auton ohjaamisessa pituus- ja sivuttaissuunnassa. Travel Assist -ajoavustinkokonaisuus aktivoidaan toimintaan suoraan ohjauspyörästä kätevästi omalla näppäimellään.

Fabiaan saa nyt ensimmäistä kertaa useita eri avustinjärjestelmiä yhdistävän Travel Assist -ajoavustinkokonaisuuden.

Mukautuvan vakionopeudensäätimen lisäksi ajoavustinkokonaisuus sisältää mukautuvan kaista-avustimen ja digitaalisen mittariston. Fabiaan on nyt saatavilla ensimmäistä kertaa myös liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä sekä automaattinen pysäköintiavustin.

Mukautuva vakionopeudensäädin ylläpitää automaattisesti turvaetäisyyttä edellä ajavaan ajoneuvoon.

Mukautuva kaista-avustin havaitsee tien kaistaviivojen lisäksi muita erottuvia tierajoja. Se auttaa pitämään auton kaistalla ja on toiminnassa myös silloin, kun kaistaviivat eivät ole selkeästi näkyvissä esimerkiksi työmailla.

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä havainnoi tuulilasin yläreunassa olevan monitoimikameran avulla ajoneuvon edessä olevaa aluetta ja vertaa havaittuja liikennemerkkejä navigointijärjestelmän tietoihin.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä sisältää ennakoivan jalankulkija- ja pyöräilijäsuojan. Pysäköintiä helpottamaan saatavilla on automaattinen pysäköintiavustin, joka on tarjolla ensimmäistä kertaa Fabiaan.

Nyt tarjolla jopa yhdeksän turvatyynyä

Uuden Fabian vakiovarustukseen sisältyvät kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt, ikkunaturvatyynyt ja etusivuturvatyynyt. Lisäksi saatavissa ovat kuljettajan polviturvatyyny ja takasivuturvatyynyt. Törmäyksessä kuljettajan ja matkustajien suojana voi olla kaikkiaan jopa yhdeksän turvatyynyä.

Lastenistuimet voi kiinnittää helposti ja turvallisesti jopa kolmelle lapselle. Lastenistuimet kiinnitetään ISOFIX-kiinnikkeisiin ja TopTether-yläkiinnityspisteisiin, jotka löytyvät takasivuistuimien lisäksi vakiona myös etumatkustajan istuimesta.

Kaukovaloavustin lisää mukavuutta ja turvallisuutta vaihtamalla automaattisesti kauko- ja lähivalojen välillä häikäisemättä muita tienkäyttäjiä.

Tiesitkö tämän?

Kaksikymmentäkaksi vuotta sitten esitelty kestävän suosion saavuttanut ŠKODA FABIA on ehtinyt neljänteen sukupolveensa. Maailmanlaajuisesti FABIA on Octavian jälkeen Škodan suosituin automalli. Fabiaa ja sen Combi-farmarimallia on valmistettu jo yli 4,5 miljoonaa kappaletta.

Lue myös

Uusi ŠKODA FABIA ihastuttaa jo 60 sekunnissa

Ajankohtaista & Uutta

Uusi ŠKODA FABIA: mitä mieltä tekijät ovat lopputuloksesta?

Ajankohtaista & Uutta

Autotoimittajien koeajossa uusi ŠKODA Fabia

Škoda mediassa