2.11.2022
Uusi ŠKODA FABIA – Vuoden Auto Suomessa 2023 ehdokas Ajankohtaista & Uutta

Vuoden Auto 2023 -kisassa mukana oleva ŠKODA FABIA syntyi yli 20 vuotta sitten, ja nyt vuorossa on sen neljäs sukupolvi. Uudistuksen myötä FABIA on entistäkin turvallisempi, tilavampi ja fiksumpi. Kuva: Esko Tuomisto

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n järjestämä Vuoden Auto Suomessa -äänestys on startannut. Tuttuun tapaan tänäkin vuonna etsitään voittajaa, joka tarjoaa vastinetta rahalle. Kilpailussa on mukana myös uusi ŠKODA FABIA.

TEKSTI Sari Okko

Auto- ja liikennetoimittajat ry (AuLi) tekee Vuoden Auton Suomessa -valinnan jo yhdeksännen kerran. Ensimmäisellä kierroksella on 30 merkittävää uutuutta, joista toiselle kierrokselle valitaan kuusi ehdokasta. Arvostetun Vuoden Auto Suomessa 2023 -kisan valinnoista vastaa yli sata Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsentä.

Tärkeimpänä valintaperusteena pidetään rahalle saatavaa vastinetta, jonka jokainen tuomarina toimiva jäsen määrittää oman näkemyksensä mukaan. Lisäksi valintaan vaikuttavat auton muut ominaisuudet, kuten ajettavuus, mukavuus, tilat, edistykselliset tekniset ratkaisut ja ympäristön huomioon ottaminen.

Ensimmäisellä kierroksella ehdokkaat olivat tuomariston koeajettavina Nummelan lentokentällä järjestetyssä tilaisuudessa 2.11.2022. Jatkoon valitut kuusi finalistia julkistetaan 9.11.2022, jolloin alkaa toinen äänestyskierros. Vuoden Auto Suomessa 2023 paljastuu Aulin päivänä 16.12.2022 Tampere-talossa järjestettävässä Auto- ja Liikennegaalassa.

ŠKODA teki viime vuonna huikean hattutempun, kun Vuoden Autoksi Suomessa 2022 valittu ENYAQ iV oli kolmas peräkkäinen tittelin voittanut ŠKODA-malli, ja samalla ensimmäinen Vuoden Autoksi Suomessa valittu sähköauto. Edelliset ŠKODA-voittajat ovat OCTAVIA (2021) ja KAMIQ (2020).

Neljännen sukupolven Fabiasta on saatavilla myös Monte Carlo -malli. Kuva: Esko Tuomisto

Kilpailu on alkanut. Ennen ensimmäisen kierroksen äänestystä kaikki 30 ehdokasta olivat tuomariston koeajettavina Nummelan lentokentällä järjestetyssä tilaisuudessa. Kuva: Jari Kohonen.

Katso myös

ENYAQ iV on Vuoden Auto Suomessa 2022

Ajankohtaista & Uutta

OCTAVIA on Vuoden Auto Suomessa 2021

Ajankohtaista & Uutta

Onnea ŠKODA KAMIQ – Vuoden Auto Suomessa 2020!

Ajankohtaista & Uutta