30.7.2023
Vielä ehdit Asuntomessuille Loviisaan – tutustu tunnelmiin Ajankohtaista & Uutta

Asuntomessut Loviisassa ovat avoinna 6.8.2023 asti. Uusien kotien ohella tarjolla on liikkumisen elämyksiä. Škodan osastolla messuvieraat pääsevät tutustumaan mallistoon ja koeajamaan kilometrejä, joista jää tarina.

Teksti Sari Okko, Kuvat Esko Tuomisto

Asuntomessuja emännöi tänä vuonna merellisen kaunis Loviisa. Loviisanlahden Kuningattarenrannan asuinalueella on nähtävänä 25 erilaista kohdetta pientaloista paritaloihin ja kerrostalohuoneistoista kelluvaan taloon.

Mukana on jälleen myös Škoda omalla osastollaan, josta messuvieraat pääsevät koeajamaan muun muassa Enyaq-täyssähköautoja. Aurinkoisen kodikas messupäivä vetää puoleensa, ja koeajajia on parhaimmillaan jonoksi asti.

Tänä vuonna koeajoja varten on suunniteltu maisemareitti Loviisan pittoreskissä miljöössä. Koeajajille ja Škoda-autoilijoille on tarjolla pieniä kesäisiä messuyllätyksiä.

Škoda-koeajajat pääsevät nauttimaan matkan varrella vaaleanpunaisen kioskin tarjoamista jäätelöistä.

Sunnuntaisen messupäivän jäätelöannoksista vastasi Pernilla Lindén.

Todella miellyttävä tuttavuus”

Parempaa messusäätä ei voi toivoa: aurinko paistaa ja mereltä käy vilvoittava tuuli. Vantaalta Loviisaan lähteneet äiti ja tytär, Jenni ja Airi Ihalainen, kurvaavat valkoisella Enyaq iV:llä Loviisan vanhan kaupungin kortteleihin ja punaisten suola-aittojen kupeeseen jäätelölle.

”Meillä on ajettu Škodalla noin vuodesta 2010: kotona on tällä hetkellä Superb ja Rapid. Tuttu merkki houkutteli koeajamaan sähköautoa, josta ei ole aiempaa kokemusta”, sähköautoilusta kiinnostunut Jenni kertoi.

”Autoa valitessa ratkaisevia asioita ovat luotettavuus, tilavuus ja hyvä hinta-laatu-suhde. Enyaq osoittautui todella miellyttäväksi tuttavuudeksi lyhyellä kaupunkikierroksella. Tällä kokemuksella heräsi into lähteä koeajoon Enyaqia uudemman kerran vähän pidemmän kaavan kautta.”

Airi (oik.) ja Jenni Ihalainen koeajoivat Enyaq Coupé RS iV 4x4 80x:n Asuntomessualueelta vanhaan kaupunkiin Škodan jäätelöpisteelle ja takaisin.

Koeajo teki vaikutuksen niin äitiin kuin tyttäreen.

Hyvä oli ajella – hieno elämys”

Jäätelökioskilta Enyaq iV RS:llä Škodan osastolle palaavat ystävykset, kuopiolainen Anna Väänänen ja helsinkiläinen Henna Aalto ovat iloisella messutuulella. ”Meille tarjottiin koeajoa, joten lähdimme avoimin mielin liikenteeseen.”

Molemmat kokeilivat vuorollaan ajamista ja jäätelökioskiseikkailun ohella autoa testattiin myös moottoritiellä. ”Hyvä oli ajella – hieno elämys. Auto liikkuu todella sulavasti ja tehokkaasti ja tuntuu turvalliselta. Bassotkin tuli testattua. Sähköautoilu kiinnostaa tulevaisuudessa”, Henna totesi.

Anna Väänänen (vas.) ja Henna Aalto koeajoivat Enyaq iV RS:n sekä Loviisan pittoreskeilla kujilla että moottoritiellä. ”Hieno elämys – hyvä kokemus”, Anna ja Henna summasivat.

Kaikin puolin hyvä kokemus”

Turkulaiset Iida Kalske ja Juha Mäntysaari lähtivät minilomalle Porvooseen, joten myös Loviisa osui sopivasti matkasuunnitelmiin. Asuntomessuilla koeajettu Škoda oli molemmille merkkinä ja sähköautona uusi tuttavuus.

”Sähköautot ja teknologia kiinnostavat. Koeajettu Enyaq tuntui hyvältä, nopeasti reagoivalta ja helpolta ajettavalta niin kaupungissa kuin moottoriteillä”, Iida ja Juha kommentoivat.

”Autossa on paljon hyvin mietittyjä ominaisuuksia ja fiksuja ratkaisuja, kuten keskikonsolin lokerot sekä tavaratilan verkot ja kassikoukut. Kaikin puolin hyvä kokemus.”

Turkulaiset Iida Kalske ja Juha Mäntysaari koeajoivat kesälomareissullaan Enyaqin. ”Plussat Škodalle”, pariskunta kuittasi koeajon päätteeksi.

Sähköautoilu kiinnostaa Saara ja Samuli Vainikaista. Auton valinnassa tärkeitä valintakriteereitä ovat muun muassa taloudellisuus ja tilavuus.

Räväkkä ja sivistyneen hiljainen”

Saara ja Samuli Vainikainen nappasivat koeajoon mustan Enyaq Coupé RS iV:n lennosta. Škoda on merkkinä tuttu, sillä pariskunnalla on Italian kodin teillä luottoautona palveleva Fabia.

”Enyaq on hauska ajettava. Hieno, viimeistellyn oloinen, räväkkä ja sivistyneen hiljainen auto. Tehojakin tuntuu riittävän”, Saara ja Samuli tuumivat.

Elimäeltä kotoisin olevat Esa ja Teija Nurmiranta koeajoivat Enyaqin kiinnostuksesta täyssähköautoihin. ”Jämäkkä peli – sukkasiltaan meni”, Esa kommentoi.

Sisarukset Aura ja Okko Silvennoinen työskentelevät Škodan messuosastolla. ”Osasto kiinnostaa ja olemme saaneet paljon myönteistä palautetta.”

Škodan osastolla messuvieraat pääsevät tutustumaan mallistoon ja koeajamaan kilometrejä, joista jää tarina.

Messualueen reittien varrelle ja kohteisiin on sijoitettu Škoda-malleja eri väreissä.

Saimaa Cycle Tourilla ajettiin hyvän tuulen kilometrejä

Ajankohtaista & Uutta

Škoda-mekaanikot pääsivät vauhtiin Toivakassa

Ajankohtaista & Uutta

Uusia tuulia – Škoda mukana purjehduksen Europe Class MM-kisoissa 2024

Ajankohtaista & Uutta