29.2.2024
”Jo ensikohtaaminen oli yhtä hymyä” Ajankohtaista & Uutta

Enyaq Coupé SportLinen kahdeksi viikoksi ajoon voittanut Tanja Lammi oli autoon tutustuessaan kuin lapsi karkkikaupassa. ”Olin niin innostunut, ettei se voinut jäädä huomaamatta. Tuli kihelmöivä tunne siitä, että nyt ollaan jonkin todella hienon äärellä”, Tanja kertoo hymyillen.

Teksti Sari Okko, Kuvat Tanja Lammi

Hollolassa asuva Tanja törmäsi itselleen sopivaa ensimmäistä omaa autoa etsiessään Škodan Hetkiä, joista jää tarina -arvontaan ja päätti osallistua. Naapurin pihaan aiemmin ilmestynyt Enyaq oli jo herättänyt huomion, ja Škodasta Tanjalla oli lähtökohtaisesti brändinä hyvä ennakkokäsitys.

”Voitto tuntui tietenkin kivalta. Tuli sellainen pulppuava 15 minutes of fame -voittajafiilis – että pääsen nyt tosiaankin ajamaan kahdeksi viikoksi tuolla autolla, jota muut tuijottavat”, Tanja muistelee.

”Tiesin, että Škodan brändi ja imago ovat kehittyneet huikein harppauksin viime vuosikymmeninä. Vaikka itselläni ei ollut merkistä aiempaa kokemusta, olin ymmärtänyt, että Škoda-autoilijat ovat todella tyytyväisiä autoihinsa ja uskollisia merkille. Škodaa pidetään hyvänä ja luotettavana autona”.

Auto merkitsee itselle omaa aikaa

It-alalla asiakkuuspäällikkönä työskentelevälle Tanjalle auto on keino kulkea kotoa töihin pääkaupunkiseudulle ja siirtyä paikasta toiseen, mutta myös paljon muuta.

”Auto merkitsee itselleni omaa aikaa ja rentouttavaa ajanvietettä. Elämä on aika hektistä työn ja velvollisuuksien keskellä, mutta auto tarjoaa mahdollisuuden irrottautua arjesta ja nauttia omasta ajasta musiikkia kuunnelleen. Auto luo vapauden tunteen tulla ja mennä omien aikataulujen mukaan”, Tanja kuvailee.

Ensivaikutelma voitto-Enyaqia jälleenmyyntiliikkeestä hakiessa oli täynnä hymyä. ”Jäin varmaan ikuisesti autoa luovuttaneen automyyjän mieleen, koska olin kuin lapsi karkkikaupassa. Autoon istuessa tuli kihelmöivä tunne siitä, että nyt ollaan jonkin todella hienon äärellä, joka on täynnä kaikkea ihmeellistä. Olin todellakin innostunut ja vaikuttunut eikä se voinut jäädä huomaamatta.”

Ajelua autoilun ja ajaminen ilosta

Kahden viikon Enyaq-autoilu osui hetkeen, jolloin Tanjalla oli paljon töitä. Samaan aikaan suomalainen talvisää tarjosi kaikkea mahdollista nollakielien sohjosta reippaisiin lumisateisiin ja narskuvien parinkymmenen asteen pakkasten kautta kurakeleihin, vesisateisiin ja ajoteiden jättimäisiin lammikoihin.

”Työ- ja harrastematkojen ohella käytiin 7- ja 8-vuotiaiden lasten pyynnöstä ajelemassa ihan vain autoilun ja ajamisen ilosta. Lasten mielestä parasta autossa olivat sisävalot ja niiden säätäminen. Infotainment-järjestelmä ja kaikki nappulat käytiin huolella läpi. Vanhempi lapsi oli kiinnostunut jopa ohjekirjasta”, Tanja sanoo.

”Auton lataaminen oli lapsille uusi ja jännittävä kokemus, mikä tarjosi myös yhteisen hetken käydä syömässä huoltamon kahviossa. Kaiken kaikkiaan lataaminen ja äppien käyttö sujuivat helposti ja vaivattomasti. Vaikka peruuttaminen ei olekaan lempipuuhaani, sekin onnistui peruutustutkan ansiosta. Ja koska tykkään kuunnella ajaessa musiikki, Canton Audio -äänentoisto teki vaikutuksen.”

Mieliinpainuvia hetkiä Enyaqin matkassa

Enyaqin mittariin karttui kahden viikon aikana reilut tuhat kilometriä. Heti ensimetreillä huomio kiinnittyi täyssähköauton hiljaisuuteen. Ajopäivien myötä Enyaq osoittautui ”kuin pienimuotoiseksi ja helposti hallittavaksi laivaksi, joka lipuu paikasta toiseen vakaasti, tukevasti ja turvallisesti.”

Autoissa Tanja arvostaa muun muassa brändin tunnettuutta ja jälleenmyyntiarvoa, vakaita ajo-ominaisuuksia ja helppoa käsiteltävyyttä sekä varustelua ja ulkonäköä. Enyaqin kanssa liikkuessa päät kääntyivät.

”Yksi muotoilun helmistä on kristallimaski valoineen, joka ikään kuin toivottaa tervetulleeksi ja sanoo taas lähtiessä heipat. Mieleenpainuviin asioihin kuuluu myös panoraamakattoikkuna, jota olisi voinut ihailla enemmänkin, ellen olisi ollut itse koko ajan kuskina. Suomen talvessa neliveto on ihan ehdoton – ei tarvitse arpoa, pääseekö mäessä tai risteyksessä eteenpäin vai jäädäänkö sutimaan”, Tanja tuumii.

Škoda järjesti vuonna 2023 "Hetkiä, joista jää tarina" -kampanjan, jossa oli muun muassa mahdollisuus voittaa täyssähköinen Enyaq Coupé SportLine kahdeksi viikoksi käyttöön. Kuudesta onnellisesta voittajasta kirjoitettiin kuusi tarinaa. Tanjan ikimuistoisten hetkien ohella muut viisi tarinaa löytyvät alla olevista linkeistä.